Hava Durumu

Efkan Ala görevini devretti

Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı görevini Sebahattin Öztürk'e devretti.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Efkan Ala görevini devretti
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini Sebahattin Öztürk'e devretmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı makamında tören düzenlendi. Törene Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üsten ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy ile İçişleri Bakanlığı çalışanları katıldı.

1 yılı aşkın yürüttüğü İçişleri Bakanlığı görevinin seçim mevzuatı gereği sonlandırıldığını belirten Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kendisini yalnız bırakmayan milletvekillerine, bakanlık çalışanlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığının en temel görevinin vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak olduğunu ifade eden Ala, çok hassas bir denge üzerinde görev yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin hedeflerine doğru ilerlerken İçişleri Bakanlığı olarak kendilerini sürekli gözden geçirip reforma tabi tuttuklarını anlatan Ala, bundan sonraki dönemlerinde de bu reformların çok hızlı devam edeceğini bildirdi. Efkan Ala, "milletin çok daha kaliteli güvenlik hizmetini fazlasıyla hak ettiğini" söyledi.

Ala, Sebahattin Öztürk'ün de bu hedeflere uygun, teorik ve pratik bilgisinin, kendisinden ders alınacak seviyede olduğunu kaydetti. Öztürk ile uzun yıllar birlikte çalıştığını ifade eden Ala, "Türkiye'nin bu seçim sürecini de milletimizin iradesinin hiç bir baskıyla maruz kalmadan sandığa yansıması konusunda güvenlik birimlerimizle ve kendi iradesiyle bu süreci en iyi şekilde yürüteceğine inancım tamdır" diye konuştu. 

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada bir "istikrar adası" olduğunu vurgulayan Ala, bunun çok iyi korunması gerektiğini kaydetti.

Görevi devralan Sabahattin Öztürk ise konuşmasında seçimin güvenli bir şekilde tamamlanması ve halkın iradesinin olduğu gibi sandığa yansıtılması için çalışacaklarını söyledi.

Öztürk, seçimlerde halkın sağduyulu tutumu ile geçmişteki mümtaz geleneklere güvendiğini belirtti.

Efkan Ala'ya başarılarının devamını dileyen Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'na da teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Ala ve Öztürk birbirlerine çiçek verdiler.

Makam odasındaki törenden sonra Bakanlık personeli ile vedalaşan Ala, çıkışta Öztürk tarafından resmi törenle uğurlandı.

Efkan Ala'dan veda mesajı

Milletvekilleri genel seçimi nedeniyle İçişleri Bakanlığından ayrılan Efkan Ala, devlet yapısı içerisinde çok müstesna bir yeri olan, vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve emniyetini sağlayan, devletin şefkatini, güler yüzünü ve gücünü ülkenin her yerinde ve her zaman gösteren İçişleri Bakanlığının başında bulunmanın, kendisi için onur olduğunu belirtti.   

Ala, Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan veda mesajında, 26 Aralık 2013'ten beri yürüttüğü görevinden seçim kararı gereği ayrıldığını hatırlattı.

İçişleri Bakanlığının, devlet yapısı içerisinde çok müstesna bir yeri olduğunu, vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve emniyetini sağladığını, devletin şefkatini, güler yüzünü ve gücünü ülkenin her yerinde ve her zaman gösterdiğini bildiren Ala, şöyle devam etti:

 "İçişleri Bakanlığının başında bulunmak, şüphesiz benim için çok onurlu bir görev olmuştur. Görevim sırasında şahsıma duyulan güvene ve gösterilen teveccühe layık olabilmek için bütün mesai arkadaşlarımla üstün vazife şuuru ve anlayışı içerisinde, büyük bir azim ve gayretle devraldığımız hizmet bayrağını çok daha ileriye taşıma inancı içinde oldum."

Bakanlığın üstlendiği görev ve sorumlulukları hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, sivil katılım, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve özgürlük güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi gibi temel ilkeler çerçevesinde, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürdüklerine işaret eden Ala, şunları kaydetti:

"Bu onurlu görevim sırasında, siz değerli arkadaşlarımın zaman ve mesai mefhumu tanımayan, özverili ve samimi çalışmalarınız sayesinde, birlikte önemli ve başarılı hizmetler yaptığımıza inanıyorum.

Bu vesileyle İçişleri Bakanlığı makamında benden önce hizmet vermiş saygıdeğer bakanlarımıza şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, merkez ve taşra teşkilatımızda görev yapan bütün mesai arkadaşlarıma sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.