Hava Durumu

Eğitim şart

Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemin 1. hafta müsabakaları geride kalırken hem maçları yöneten hakemlerin hem futbolcuların hem de yöneticilerin hâlâ bir takım eksik bilgilere sahip olduğunu gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eğitim şart

ALİ AY İSYAN ETTİ

Süper Lig'de yeni sezonun başlamasıyla birlikte Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi de devreye girdi. Geçen yıldan itibaren denemeleri çevrim dışı olarak yapılan VAR ilk hafta müsabakaları geride kalırken hem maçları yöneten hakemlerin hem futbolcuların hem de yöneticilerin hâlâ birtakım eksik bilgilere sahip olduğunu gösterdi. Özellikle Fenerbahçe ile Bursaspor orasında Kadıköy'de oynanan maça hakem Halil Umut Meler'in VAR destekli kararları damgasını vurdu. Maçtan sonra Bursaspor Başkanı Ali Ay, kameralar karşısına geçerek verilen kararlardan ötürü Halil Umut Meler'i ve VAR sisteminin üç İstanbul takımını kolladığını belirterek TFF yönetimine sert eleştiride bulundu. Maçta defalarca sistem destekli karara başvuran Meler oyunu fazla durdurmasıyla da eleştiri topladı.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Karşılaşmada Bursaspor'un Lima ile ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonu önce penaltı olarak değerlendiren Meler, sonrasında da VAR desteğiyle pozisyon öncesi Yusuf Erdoğan'ın ofsaytta kaldığı gerekçesiyle iptal etti. Genç hakem Sarı Lacivertli takımın kazandığı penaltıda Yusuf'un Mehmet Topal'ı düşürmesini de VAR destekli olarak ceza sahasının içinde kabul etti. Halil Umut Meler Fenerbahçe'nin ikinci golü öncesinde Aytaç Kara'ya yönelik faul yapıldığı iddialarına karşın tüm ısrarlara rağmen VAR'a başvurmadı. 90+2'de Volkan Demirel'in elinden kaçırdığı topta Martin Skrtel'in eline çarpmasını yine VAR destekli 'kasıt yok' gerekçesiyle devam ettiren Meler büyük tepki topladı. Hakemlerin ilk hafta VAR destekli kararları sistem üzerindeki eğitimin şart olduğunu gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.