Hava Durumu

Eker koşusu çocuklara umut oldu

Sağlık yaşam ile hemofili ve talasemi hastalarına destek olmak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlen Eker koşusu, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporseverleri buluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eker koşusu çocuklara umut oldu

Fatmagül EREL'in haberi

Eker tarafından "Sağlıklı Yaşam İçin Koş" mottosuyla hayata geçirilen "Eker I Run Yol Koşusu" Eker Meydanı'ndan start aldı. Bursa-Orhaneli Yolu'nda gerçekleşen koşuya yaklaşık iki bin kişi katıldı. Eker'in sponsorluğunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen koşuda katılımcılar; 15 kilometre, 5 kilometre ve Minik Adımlar olmak üzere 3 ayrı kategoride yarıştı. Öte yandan yarış kayıt ücretlerinden her 5 TL, Hemofili ve Talasemi hastası çocuklara bağışlandı. 15K birincileri Barcelona Maratonu'na, ikinci ve üçüncüleri İznik Ultra Maratonu'na katılma hakkı kazanırken 5K birincileri Marmaris tatil paketi, ikinci ve üçüncüleri ise Geyik Koşuları'na katılma hakkı kazandı.


SPORA TAM DESTEK
Amaçlarının sporu desteklemek olduğunu ifade eden Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, 7'den 70'e herkesin koşuya katıldığını belirterek, "Eker koşusuna her yıl ilgi artıyor. Yağmurlu havaya rağmen katılımın yüksek olması bizleri memnun etti. Koşu, yürüyüş, spor beden sağlığı için çok önemli. Bunun yanı sıra ruh sağlığı için de faydalı. Günümüzün stresli, yoğun iş hayatından biraz sıyrılarak beden ve ruh sağlımızı korumak için herkesi spor yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.