Hava Durumu

Engelliler hem yazdı, hem oynadı

Bursa'da engelliler kendi yazdıkları oyunu sahneledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2012 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2012 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelliler hem yazdı, hem oynadı
Bursa'da engelliler kendi yazdıkları oyunu sahneledi.
Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Engelliler Haftası ve Anneler Günü nedeniyle anlamlı bir faaliyete imza attı. “Kadınların Yaşadıkları” tiyatro oyununu sahneleyen Engelliler Meclisi, hem istenildiğinde engellerin aşılacağını, hem de kadınların yaşadığı sıkıntıları gözler önüne serdi.
Ördekli Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, bir aile dramını anlatıyor. Engelliler Meclisi Üyesi Süleyman Vurgun’un kaleme aldığı oyunda, bir kadının çocuklarıyla var olma savaşı işleniyor. Oyunun yazarı Süleyman Vurgun, “Bizler bu oyunla hem engelleri aştığımızı, hem de annelerimize olan sevgimizi göstermek istedik. Engelliler olarak bir arada olduğumuz bu oyun aslında gücümüzün de bir delili oldu” diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da desteğinden dolayı teşekkür eden Vurgun “Başkanımızın önderliğinde burada hep birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Oyunun sonunda Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Meryem Civelek, Süleyman Vurgun’a teşekkür plaketi verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.