Hava Durumu

Enginar yok satıyor

Karaciğeri temizleyen, hücreleri yenileyen enginar, pazarda yok satıyor. Kıbrıs'ta iki ay önce çıkan ancak Bursa'da yerlisi bugünlerde pazarda yerini alan enginar büyük rağbet görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enginar yok satıyor

Nisan sonu itibarıyla Bursa ve çevresinde hasadı başlayan enginar, pazarları şenlendirdi. Karaciğerdeki yağlanmayı ortadan kaldıran, hücreyi yenileyen, mide ve bağırsak için de faydalı olduğu bilinen enginarlar, pazarcılar tarafından temizlenerek sofraya hazır hale getiriliyor.


HÜCRELERİ YENİLİYOR

Pazarcılar, Bursa'nın Hasanağa köyünde yetişen enginarın nisan sonunda hasadının başladığını, haziran ayının 15'ine kadar tezgahları süsleyeceğini belirterek, "Şu anda enginara büyük talep var. Sezon sonuna doğru kılçıklı oluyor. Ancak şu anda lokum gibi. Enginar midenin dostu. Kandaki yağ oranını düşürüyor. Karaciğerden gelen bütün rahatsızlıkları temizliyor. Eczane gibi. Sebzenin fiyatı da uygun. Bursa ve çevresinde de üretimi yapıldığı için her evin kesesine uygun. Yerli göbek enginarının fiyatı 1-2 lira arasında değişiyor” dediler.


VATANDAŞ KIŞA STOK YAPIYOR

Enginarın pazar tezgahlarında yer almasına çok sevindiklerini belirten vatandaşlar ise, “Herkesin tüketmesi gereken bir sebze. haziran-temmuz aylarında arasak da bulamayız. Her gün düzenli olarak tüketilmeli. Enginarın mevsiminde 40 tane yiyenin kanı temizleniyor. Enginarı fazla fazla alıp konserve yaparak kışın da yemek için stokluyoruz” diye konuştular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.