Hava Durumu

Erdoğan'dan çok sert bayrak çıkışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lice'de bir askeri komutanlıkta Türk bayrağının yere indirilmesine ilişkin, "Orada görevli olan askerdi komutandı bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan çok sert bayrak çıkışı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, kendisine yöneltilen bir soruya cevaben "İkinci Hava Kuvvetleri Komutanlığı Diyarbakı'daki bayrak indirilmesi konusu...Bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim herhalde ne şiddetli cümle neyse onu benden duymuş olun. İçişleri Bakanım hemen teftişi başlatmış durumdadır. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içindedir. Çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma mahareti gösteriyorsa karşılığı mutlaka olacaktır. Bedeli neyse onu oraya gönderenler de bunu ödeyecektir.

Çocuktur diye kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle buna sesiz kalmak mümkün değil. Bir bayrağı elinden düşürmüyor, direğe tırmanıyor bayrağı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada görevli olan askerdi komutandı bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir. Bir de son günlerde bölgedeki bu gelişmeler hususunda da özellikle halkımıza bir çağrıda bulunuyorum; bütün bu olaylar karşısında bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Çözüm sürecine yönelik provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır'da o annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölge insanın aynı şekilde koymasını hatırlatmak istiyorum.

Tokat'taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını istiyorum. Yol kesmek eşkiya işidir, kesenler de bedelini ödeyecektir. İlgili bakanlarıma talimat verilecektir. Ülkemizin huzurunu mutluğunu kimsenin bozmaya ortadan kaldırmaya gerek yoktur." dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.