Hava Durumu

Erdoğan'dan flaş 'diploma' açıklaması!

Medipol Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'e, "Bana da 'Elimden geleni yapacağım' diyor. Senin elinden gelen oylamaya katılamamak mı." dedi. Daha sonra Marmara Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi'nin mezuniyet törenine katılan Erdoğan, diploması olmadığı yönnüdeki iddialara bir kez daha cevap verdi: "1981'de mezun olduk. Arşivden çıkart şunları, belki rektör açıklarsa inanırlar"

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan flaş 'diploma' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ora İstanbul Arena'da Medipol Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet törenlerine katıldı. Açılışta konuşma yapan Erdoğan, Sözde "soykırım" kararı üzerinden Almanya Başbakanı Merkel'e yüklendi. "Bana da 'Elimden geleni yapacağım' diyor. Senin elinden gelen oylamaya katılamamak mı? Dürüst bir duruşun olsa ikinci ret oy senin olurdu, ben de seni alkışlardım." dedi.

"BUGÜN 193 ÜNİVERSİTE EĞİTİM İMKANI SUNUYOR"

Buraya gelmeden önce TİM Genel Kurulu'na katıldım. Türkiyemizin 35 önde gelen firmasına ödüllerini verdik. Önümüzdeki dönemde eğitimde keyfiyete de ağırlık vermek zorundayız. Aslolan keyfiyettir. Geçtiğimiz 13 yılda devrim niteliğinde hizmetler geliştirdik. Toplam derslik sayımızı 581 bine çıkardık, öğretmen sayımızı 921 bine çıkardık. 2002 yılında 76 üniversite vardı, bugün 193 üniversitede eğitim imkanı sunuyor.

"TARİHİMİZE UYGUN BİR MÜFREDAT YAZMALIYIZ"

Ancak içerik konusunda aynı mesafeyi katedemediğimizi görüyorum. İlk, orta ve lise müfredatını gözden geçirmemiz gerekiyor. Süratle bunu halletmemiz gerek, tahammülümüz kalmadı. Dünyadaki en son gelişmelerle birlikte tarihimize ve kültürümüze ait yeni bir müfredatı yazmalıyız.

"BEN ONA TÜRK DİYEMEM"

Alman parlamentosunda yapılanları görüyorsunuz. Almanya'daki Türk evlatlarına yalan bir tarihi öğretmenin adımlarını atıyorlar. Bu skandalın başını çeken kim? O ili söylemeyeceğim, kökeni itibariyle buralı. Ben ona Türk diyemem. Çünkü bu milletin kanının damarlarında olduğu bir insan, bu milleti sözde Ermeni soykırımı ile suçlayamaz.

"ARŞİVLERİMİZİ AÇTIK, HODRİ MEYDAN"

Biz arşivlerimizi açtığımız halde; tüm dünyaya sesleniyorum, eğer kendinize güveniyorsanız, zerre kadar bilgiye, belgeye saygınız varsa biz arşivlerimizi açtık. Sizin de varsa açın. Gelin tarihçileri, arkeologları görevlendirelim. Biz çıkacak sonuca razıyız, hodrimeydan. Bunu başbakan olduğum günden beri söylüyorum.

"ELİNDEN GELEN OYLAMAYA KATILMAMAK MI"

Ey Almanya ya sen ne yapmak istiyorsun? Senin derdin ne? Bana da 'Elimden geleni yapacağım' diyor. Senin elinden gelen oylamaya katılamamak mı? Dürüst bir duruşun olsa ikinci ret oy senin olurdu, ben de seni alkışlardım. Dürüst değiller, samimi değiller.

"BU KARARIN KIYMETİ HARBİYESİ YOK"

Bunların aldığı bu kararın kıymeti harbiyesi yok. Tek isteğim şudur sizden: Biz tarihimizle övündük, biz tarihimizin sorgulanması Alman parlamentosuna bırakacak kadar aşağılık değiliz.

"BU MANKURTLARI BİRKEZ DAHA KINIYORUM"

Üniversitelelerimizdeki 150 bin öğretim elemanı içinde kendi milletine söverek yükselmek isteyen 3-5 bin kişi olduğunu biliyoruz. Biz gerçek akademisyenleri tenzih ederek bu mankurtları bir kez daha kınıyorum. Hocalarımız her şeyimizdir. Biz onlara saygı duymaz da kime duyarız? Ben bu güruhun üniversitelerimizden temizleneceğine inanıyorum.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE 'DİPLOMA' AÇIKLAMASI!


Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmara Ünvirsitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde konuştu... Medipol Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninin ardından Marmara Üniversitesi'ne geçen Erdoğan, üniversite diplomasının sahte olduğuyla ilgili yıllardır konuşulan iddialara bir kez daha cevap verdi...

DİPLOMASI OLMADIĞI YÖNÜNDEKİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

Marmara Üniversitesi'nin ben de ayrı bir yeri vardır. Aksaray İktisat ve Ticaret diye o zaman okulumuzun adıydı. Orada başladık. Dönemin şartlarında okulumuz uzadı. 1981 yılında mezun olduk. 1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi oldu.

"ARŞİVDEN ÇIKART, BELKİ REKTÖR AÇIKLARSA İNANIRLAR"

Tabi rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bende böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım. Bugünlerde diploması var mı?, Yok mu? diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar belki rektör açıklarsa inanırlar. Okulumuz zaten gereken açıklamayı yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.