Hava Durumu

Erdoğan'dan harekat hakkında ilk açıklama

Erdoğan: Operasyonu ordumuz başlatmış durumda. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor, Türkiye istikbaline sahip çıkan bir ülke

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan harekat hakkında ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye’nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye’den ülkemize Gaziantep Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik, bu işin burada noktalanması lazım ve bu sabah 04.00 itibariyle süreç başladı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu.

İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

"Şehitlerimizin sayısı dün itibariyle 241 oldu. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın diye Rabbime duada bulunuyorum. O gece darbeye çıkanlar karşılarında sizi buldular. O gece engelli kardeşlerimin de tankların önünde durduğunu biliyorum. Üskürdar'da tankların üstüne çıkan bir spastik engelli kardeşimiz orada bulunanlara heyecan kaynağı olmuştur. Koltuk değnekleriyle, bastonlarıyla ve yakınlarının yardımıyla yollara düşen engellilerin davranışı herkesin takdiridir. Asıl engelin uzuvlarda olmadığını gösterdiğiniz için herkese şükran duyuyorum.

Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis'e yapılan saldırılar bu işi bir yere getirdi. Artık son, bu işin burada noktalanması lazım dedik. Sabah 04.00 itibariyle DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine bir operasonu ordumuz başlatmıştır. Birileri meydan okuyorlar, Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın. Bu ülkenin bu milletin arkasında kendi vatandaşlarımızla birlikte dünyanın her yerinde yüzmilyonlarca kardeşimizin de duası vardır. Milletimizin cesareti, mazlumların duası sayesinde Allah'ın izniyle önümüze çıkan tüm engelleri yeneceğimize inanıyoruz. 

Bugün geleceğimize 15 Temmuz sabahında olduğumuzdan daha emin, daha güçlü bir yerden bakacak durumdayız. Şu anda engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. 14 yıl öncesinden geriye gidelim Türkiye'de böyle bir mantık var mıydı? Engelli kardeşlerimizin istihdamı yapılıyor muydu? Ama biz geldik bunu tırmandırmaya başladık. Özel sektör de devletten geri kalmamalı. Devlet yüzde 3'te yapıyorsa onlar da en az o kadar yapmalıdır. 

Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Tabi bu yetmez faizin daha da inmesi lazım. Tüm ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarımıza sesleniyorum, rekabetin artması için inmesi lazım, istihdamın artması için inmesi lazım. Onlar kendileri kabul ediyor ama birilerinin paradan para kazanmak istemesi nedeniyle indiremiyorlar. Dünya ülkelerindeki faiz oranlarına bakalım ama şu anki durum iyi ve inmeye de devam edecek. 

Kardeşlerim bizim krizlere dayanma katsayımız bir hayli yüksek. Bize karşı tezgah kuranların bu krizlere dayanma gücü yüksek mi göreceğiz. Bugün bizi terör örgütlerine, darbecilere karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın aynı akıbete düşar olduklarında kimseden yardım istemeye yüzleri ve hakları olmayacaktır. Türkiye'yi Suriye'yle tehdit etmek için bölgedeki çatışmaları sürükleyip 600 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olanlar bu yaptıklarının hesabını veremeyeceklerdir.

Aynı çevreler bölgedeki insanlara yardım etmek isteyen Türkiye'yi terör örgütlerine yardım iftirası atanlar bunun vebalini ödeyemeyeceklerdir. 13-14 yaşındaki çocukları terörist olarak, canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir Rabbim bunların belasını verecektir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.