Hava Durumu

Erdoğan-Ruhani görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tahran ziyaretini geniş şekilde haberleştiren Barzani'nin yayın organları, görüşmelerde referandumun bir numaralı gündem olacağını izleyicilerine duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan-Ruhani görüşmesi sona erdi

Irak'ın kuzeyinde dünyayı karşısına alıp bağımsızlık referandumuna giden Mesut Barzani yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretini dikkatle izliyor.

Referandum sürecinde Türkiye ve İran'ın gittikçe yakınlaşması, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) fazlasıyla tedirgin etmiş durumda. Tahran ziyaretini ABD dönüşü açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, randevuyu 'çok önemli' olarak nitelemişti.

Hem Ankara hem de Tahran, referandum sonrası IKBY'ye çeşitli yaptırımları hayata geçirdi. Sınır kapılarını kapatan ve uçuşları durduran iki ülke, petrol konusunda da adımlar attı.

Barzani'ye ait dört ayrı dilde yayın yapan Rudaw kanalı, Erdoğan'ın Tahran ziyaretinde bir numaralı gündemin referandum olduğunu izleyicilerine aktardı. Erdoğan'ın İran'a inişi ve karşılanışı, Rudaw'ın Arapça kanalı tarafından ekrana getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.