Hava Durumu

Ermenistan uçağı teknik iniş yaptı

Ermenistan-Halep uçuşunu yapan sivil insani yardım uçağına, geçiş izni istemesinin üzerine teknik iniş yapması kaydıyla izin verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ermenistan uçağı teknik iniş yaptı

Erzurum'a inen uçakta kontrollerin yapıldığı, uçağın ihlal olmaması durumunda yoluna devam edeceği bildirildi.

Havalimanındaki bir binanın önüne çekilen uçakta arama sürüyor. Arama sırasında uçağın etrafında itfaiye araçlarının beklediği görüldü.Bu arada, gazetecilerin havalimanına girişine izin verilmiyor.

Rutin uygulama
Diplomatik kaynaklar, Türk sivil havacılık makamlarına yapılan başvuruda, Antonov 12 tipi uçağın kargo yükünün, ayçiçek yağı, pirinç, şeker gibi gıda yardımı olduğunun beyan edildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığınca da incelenen talebe, Erzurum'a teknik iniş yapması şartıyla, olumlu yanıt verildiğini kaydeden kaynaklar, anılan şirketin, teknik iniş şartını kabul ettiğini ve buna göre 15 Ekim günü sabah saatlerinde Erzurum'a teknik inişi de içeren yeni uçuş planını sunduğunu ifade etti.

Bakanlıkça da uygun görülen uçuş planı çerçevesinde, kargo uçağının 15 Ekim 2012 tarihinde yerel saatle 11.15'te Erzurum Havalimanı'na indiğini belirten yetkililer, herhangi bir sivil uçuşa teknik iniş kaydıyla üst uçuş izni verilmesinin 1944 Şikago Sivil Havacılık Sözleşmesi'ne uygun olup, havacılıkta rutin sayılan bir uygulama olduğunun altını çizdi.

Teknik iniş yaptı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hamamizede İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gazetecilerin soruları üzerine, ''Ermenistan'dan kalkan bir uçak Erzurum'a teknik iniş yapmıştır. Teknik iniş ne demek, pilotun kendi rızasıyla, arzusuyla iniş talebinde bulunmasıdır. Olay budur'' dedi.

Teknik inişte ne olursa olsun can ve mal emniyeti söz konusu olduğu için her türlü uçağa, her ülkenin izin vermek zorunda olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Bu inişte öyle bir iniştir. Onun dışında başka bir şey söz yok'' diye konuştu.

Hükümetin bir kararıyla Türk hava sahasının Suriye tescilli uçaklara tamamen kapatıldığını anımsatan Yıldırım, ''Bu Suriye'deki savaşın, iç savaşın daha fazla masun insanın ölmemesi yönünde aldığımız bir karardır'' dedi.

Bu konuda çok ciddiyiz
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum'a inen Ermenistan uçağıyla ilgili, ''Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti; 'Biz insani yardım amacıyla Halep'e gidiyoruz.' Uçak indirildi, incelendi ve bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsaade edildi'' diye konuştu.

Arınç, ''Demek ki biz bu konuda çok ciddiyiz. Çok iyi takip ediyoruz işimizi ve görevimizi yapıyoruz'' dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.