Hava Durumu

Ertuğrul sağlam, "sporda şiddetin yüzde 80’i futbolda meydana geliyor"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, spor olaylarındaki şiddetin yüzde 80’ninin futbolda meydana geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2012 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2012 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ertuğrul sağlam, "sporda şiddetin yüzde 80’i futbolda meydana geliyor"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, TSYD Bursa Şubesi Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sporda şiddeti önleme yasası ve medya’ konulu panele katıldı. Sağlam, sporda şiddet olaylarının dünyadaki her ülkenin sıkıntısı olduğunu ifade ederek, “Bununla alakalı bugüne kadar yapılan toplantı ve seminerler fayda sağlamamış görünüyor. Şiddet artarak devam ediyor. Futbolun, spor olduğunu anlamımız gerekir. Bu durumun keyfini eğlenerek çıkartmalıyız. Maçları kazandığımız zaman rakibi aşağılamadan eğlenmemiz gerekir. Bu durumu maalesef yapamadık. Kazanmaktan başka bir şeyi düşünmeyen hale geldik. Bu durum herkesin üzerinde baskı oluşturdu” dedi.

“TEKNİK ADAM OLARAK BAZEN BASKILARA KENDİMİZİ KAPTIRIYORUZ”
Dışarıdaki tertemiz insanların maç izlemek için stada geldiğinde tanınmaz bir canavara dönüştüğünü belirten Sağlam, “Kaybedersek ne olur baskısı insanları farklı noktaya getirdi. Teknik adam olarak zaman zaman baskılara kendimizi kaptırıyoruz. Kendimiz olmaktan çıkıyoruz. Futbolda kazanmanın ve kaybetmenin olduğunu kavramalıyız” diye konuştu.

“BURSA’YI ŞİDDETLE ANILAN BİR ŞEHİR OLMAKTAN ÇIKARTTIK”
Zamanında Bursa’nın şiddetle anılan bir şehir olduğunu belirten Sağlam, “Şampiyon olduğumuz sene o durumu kırdık. Bunu başardık. Kaybettiğimiz maçlar oldu. Kaybedersek liderliği kaptıracağımız karşılaşmalar oynadık. Ülkede tarih yazarken, başka tarih daha yazdık. Bu durumu fair play anlayışı ile yaptık. Bursa şehri ülkeye örnek olmak zorunda. Taraftarlar takımlarını desteklerken ülkeye örnek olmak zorundalar” dedi.

“BU SEZON GEÇEN SENEYE ORANLA DAHA OLUMLU GEÇMESİNİ DİLİYORUM”
Sporun gerçek amacını insanlara sunmaları gerektiklerini belirten Sağlam, “Bu duygular ile hareket etmeliyiz. Ortaya hoş görüntüler çıkartmalıyız. İnşallah geçen sezon yaşanan olaylar tekrarlanmaz. Bu senenin bu anlamda olumlu geçeceğine inanıyorum. Bursaspor ve tüm takımlar için hayırlı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

“KÜFÜR EDEN TARAFTARLARI İÇİMİZDE BARINDIRMAMAMIZ GEREKİR”
Stada maç izlemeye gelenin ne amaçla geldiğinin sorgulanması gerektiğini belirten Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:
“Seyirci takımından güzel futbol ve galibiyet bekliyor. Kural, futbolcunun kazandığı paranın hakkını vermesidir. Küfretmeye gelen taraftarları içimizde barındırmamalıyız. Şampiyonluğa oynadığımız sene insanlar bizim açığımızı aradı. Biz kimseye koz vermedik. O zaman daha çok stres vardı. Şimdi bu durumu daha rahat yapmamız lazım. Taraftarlar yapacakları şovlarla stadyumu eğlenceli hale getirmeleri gerekir”.
Bu arada gazetecilerin Finlandiyalı futbolcu Forsell'in transferiyle alakalı sorusunu Sağlam, ‘Konumuz transfer değil. Daha sonra açıklama yapacağız’ diyerek konuşmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.