Hava Durumu

Ertuğrul Sağlam Spor Kompleksi inşaatı başlıyor

Osmangazi Belediyesi önemli bir spor tesisini daha Bursa’ya kazandırmak için düğmeye bastı. İhale süreci tamamlanan Ertuğrul Sağlam Spor Kompleksi için müteahhit firmaya yer teslimi yapılırken, bir yıl sonra Bursa eşsiz bir eser daha kazanmış olacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ertuğrul Sağlam Spor Kompleksi inşaatı başlıyor

Bursa’nın spor alt yapısına birbiri ardına tesisler kazandıran Osmangazi Belediyesi, Adalet Mahallesi'nde inşa edilecek Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri için müteahhit firmaya yer teslimini yaptı. İhalenin kesinleşmesinin ardından tesisin kurulacağı Adalet Mahallesi'nde Tarım Bakanlığı Gıda Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nün yanındaki araziyi gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki günlerde temeli atılacak tesisin; Türk sporuna hizmet edeceğini ve şampiyon sporcular yetiştireceğini söyledi.

Toplam 7 bin 716 metrekare alana inşa edilecek spor kompleksinin Bursa’nın prestij yatırımlarından biri olacağını aktaran Başkan Dündar, şöyle konuştu: "Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri projemiz, 2 kapalı akrilik tenis kortu, 2 tenis eğitim kortu, soyunma odası, duş birimleri ve kafeteryadan oluşacak. Fitness salonu, jimnastik ve step salonu, 3 adet saunanın da yer alacağı tesisin 5 bin 400 metrekarelik açık alanında da 2 açık toprak tenis kortu, 1 çocuk yüzme havuzu ve iki açık kafeterya yapıyoruz. Açık alanın bir bölümü de otopark olarak düzenlenecek” dedi.

Ertuğrul Sağlam Spor Kompleksi’ni bir yılda Bursa’nın ve Türk sporunun hizmetine sunacaklarını anlatan Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak her zaman spora ve sporcuya büyük destek sağlıyoruz. Şehrin dört yanına yaydığımız spor tesislerimizde bugünün ve yarının sporcularını yetiştiriyoruz. Bu tesisimizden de dünya şampiyonu tenisçiler yetiştireceğimize inancımız sonsuz” diye konuştu.

Başkan Dündar, tesisin yapılacağı alanda daha önce fabrika olarak kullanılan binaları da inceleyerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Dündar, bu tesisin de tıpkı diğer tesisler gibi uluslararası standartlarda kalite ile inşa edilerek hizmete açılacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.