Hava Durumu

ETTU Cup'ta Türk finali

İlk maçta 3-2 yendiği CP Lyssois'i Bursa'daki rövanşta da 3-1 mağlup etmeyi başaran Büyükşehir Belediyespor, ETTU Cup finalinde bir diğer Türk temsilcisi TİGEM ile kozlarını paylaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2017 07:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2017 07:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ETTU Cup'ta Türk finali

Ozan DEMİR'in haberi

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası yarı final rövanş maçında Fransa'nın CP Lyssois ekibini konuk etti. BUSKİ Masa Tenisi Salonu'nda oynanan mücadelenin ilk maçında Bursa ekibinden Melek Hu, Bernadette Szocs'u üçü de 11-9 biten setler sonucu 3-0 yendi. İkinci karşılaşmada Büyükşehirli raket Alexandra Privalova, Yang Xiao Xin'i 11-4, 11-8 ve 11-5 biten setlerle 3-0 mağlup ederek takımını 2-0 öne geçirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Şube Sorumlusu Fehim Ferik, bu sezon tüm kupalara talip olduklarını söyledi. Türkiye Kupası'nı ikinci kez üst üste kazandıklarını hatırlatan Ferik, "Sırada Süper Lig şampiyonluğu ve geçen sezon kıl payı kaçırdığımız Avrupa şampiyonluğu var" dedi.

FRANSIZLAR ÇEKİLDİ

Genç oyuncu Simay Kulakçeken, üçüncü sette Agnes Le Lannic'e 11-7, 11-8 ve 11-2'lik skorlarla yenilince durum 2-1'e gelse de Melek Hu ile Yang Xiao Xin'in karşı karşıya geldiği dördüncü sette Büyükşehirli raketin ilk oyunda 2-0 öne geçtiği sırada Fransız ekibi set ve sayılara bakıldığında tur atlama şansının kalmaması üzerine yenilgiyi kabul etti ve maçtan çekildi. Bunun üzerine karşılaşmayı 3-1 kazanan Büyükşehir Belediyespor, adını finale yazdırmanın mutluluğunu yaşadı.

Rakip TiGEM Ankara

Geçen yıl finalde yenildiği CP Lyssois'tan rövanşı alarak ETTU Cup'ta adını son 2'ye yazdıran Bursa Büyükşehir Belediyespor, finalde kupadaki bir diğer Türk temsilcisi TİGEM Ankara ile karşılaşacak. İlk maçta evinde 3-1 yendiği TTC Kazan'ı deplasmanda da 3-2'lik skorla geçen Başkent ekibi, Bursa temsilcisinin rakibi olurken, Büyükşehir ile TİGEM arasındaki ilk maç 15-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara'da oynanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.