Hava Durumu

Evli imam öyle bir şey yaptı ki...

Sahte nikah memuru ve sahte şahitlerle evlenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni Eda Oğuz ve Abdullah Göçmüş 7 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Evli imam öyle bir şey yaptı ki...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni Eda Oğuz ile evli sevgilisi Abdullah Göçmüş, yaptıkları “sahte evlilik” nedeniyle 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Teknedeki düğün töreninde sahte nikâh memuru ve sahte şahit olan 4 kişi için de 2 yıla kadar hapis cezası istendi. CHP’li Bekaroğlu’nun ablasının kızı olan Eda Oğuz ile Abdullah Göçmüş’ün nikahı 6 Aralık 2014’te bir teknede kıyılmış, ancak sahteciliği fark eden Nüfus Müdürlüğü’nün durumu polise bildirmesi üzerine Oğuz ve Göçmüş gözaltına alınmıştı. Evli ve çocuklu bir imam olan Göçmüş’ün eşinden ayrılamayacağını bildiği için Eda Oğuz’un da rızasıyla ağabeyinin kimlik bilgilerini kullanarak sahte nikâh yaptığı anlaşılmıştı. 

Bekaroğlu da katılmıştı CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun da katıldığı ‘sahte nikâh’a yönelik soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Öner tarafından hazırlanan iddianamede Abdullah Göçmüş’ün Rüveyde Göçmüş ile evli olduğu ancak Eda Oğuz ile evlilik dışı ilişkisi bulunduğu belirtildi. Abdullah Göçmüş’ün, Eda Oğuz ile resmi nikah dışı evlenmek istediğinin belirtildiği iddianamede, medeni kanundaki birden fazla evlilik yasağını bertaraf etmek için Eda Oğuz’u kardeşi Ahmet Göçmüş ile 4 Aralık 2014’te evlendirdiği anlatıldı. Belediye şikâyetçi oldu Üsküdar Belediyesi’nin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, Eda Göçmüş ile resmi olarak evlilik yaptığı Ahmet ve sevgilisi Abdullah Göçmüş’ün, “resmi belgede sahtecilik” ve “kamu görevini usulsüz üstlenmeye azmettirmek” suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları istendi.

İddianamede nikâh memuru ve şahit kılığına giren 4 kişi için de “kamu görevini usulsüz üstlenmek ve azmettirmek” suçlarından 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca nikahı kıymakla görevli olan Üsküdar Belediyesi nikah memuru Kudret Başalan’ın da sadece isminin kullanıldığı, onun yerine Cemil Yılmaz’ın sahte nikâh memuru olup nikahı kıydığı da ortaya çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.