Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Evsiz' sanık, 'ev hapsi' cezasına çarptırıldı

Uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan gözaltına alındı, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 'ev hapsi' cezası verdi. Ancak o evi olmadığı için sokakta yaşıyor. Şimdi polis ekipleri kaldığı yerde mahkeme kararının uygulanıp uygulanmadığını denetliyor. Barış Alkan'ın bu alandan dışarı bir adım atmasına izin verilmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Evsiz' sanık, 'ev hapsi' cezasına çarptırıldı

Evi, kayıtlı olduğu bir adresi yok. Sokakta yaşıyor. Yani bir evsiz. Mahkemenin adli kontrol tedbiri olarak verdiği " ev hapsi" cezasını, evi olarak tanımlanan boş bir arazide çekiyor.

EVSİZE EV HAPSİ

31 yaşındaki Barış Alkan, 14 Nisan'da Kadıköy Söğütlüçeşme'de uyuşturucu madde kullanmak ve satmak suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama talebini reddederken, Alkan için CMK 109/3 J maddesi gereğince, 'konutu terk etmemek suretiyle Adli Kontrol Tedbiri uygulanmasına' karar verdi. Bu kararın hukuk dilindeki karşılığı ev hapsi.

"DAHA ÖNCE KARŞILAŞILAN BİR DURUM DEĞİL"

Baro tarafından Barış Alkan'ı savunması için görevlendirilen Avukat Oktay Özer karara şaşırdı. Ev hapsi kararına itiraz eden Özer, "Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil. İtirazlarımı hem sözlü hem de sonradan yazılı bildirmeme rağmen, taleplerimiz reddedildi. Kişi dışarıda yatıyor. Herhangi bir konutu yok. Ama bu kişi hakkında bir ev hapsi kararı var. Bu nasıl uygulanacak " diye sordu.

EV ADRESİ VE TELEFONU OLMAYAN BARIŞ'I BULDUK

Oysa Barış Alkan, mahkeme kararında adres bilgisi olarak yer alan Söğütlüçeşme Metrobüs Durakları arkasında bulunan metal levhalarla çevrili boş alanda cezasını çekmeye başladı bile.Telefonu el konulan Barış Alkan'a ulaşabilmenin tek yolu Sögütlüçeşme civarında onu tanıyan birilerine rastlayıp nerede olduğunu sormak. Çevrede dolaşması yasak olan Barış'a kısa bir soruşturmanın ardından ulaşmak mümkün.

"EVİM OLMADIĞI HALDE EV HAPSİNDEYİM"

Kendisi gibi madde bağımlısı olan kişilerle birlikte sokakta yatan Barış Alkan'ın Sögütlüçeşme Metrobüs istasyonu ve çevresine çıkması yasak. Bölgede görev yapan polisler Alkan'ın bulunduğu yerden çıkmasına izin vermiyor. Bulunduğu bölgeden dışarı adım atamadığını söyleyen Barış Alkan, "Polisler gördükleri her yerde engelliyor. Dışarı çıkarsam 'suç' diyorlar. Evim olmadığı halde ev hapsindeyim" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.