Hava Durumu

Facebook kendi işlemcisini mi üretiyor?

Facebook, iddialara göre kendi işlemcisini geliştirerek cihazlarında Intel ve Qualcomm gibi firmalara olan bağımlılığını azaltmak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook kendi işlemcisini mi üretiyor?

Bloomberg'le konuşan kaynaklara ve iş ilanlarına göre Facebook, silikon yarı iletkenleri geliştirmeye yönelik bir takım oluşturmanın ilk aşamalarında. Haberi yayına hazırladığımız sırada Facebook'un iş ilanı, halen açık durumdaydı.

Bloomberg, Facebook'un bu yongaları gelecekte yapay zeka yazılımlarında ve sunucu donanımlarında kullanabileceğini düşünüyor. Facebook'un geciken hoparlörlü de firmanın işlemcisini kullanabilir.

Facebook'un bu ilanı herkese açık tutması ve bununla ilgili haberler sızması ilginç. İlan, işlemciteknolojilerinde, özellikle yapay zeka ve makine öğrenimi konularında yetenekli birinin arandığını gösteriyor. Bu tür teknolojiler, akıllı hoparlörlerde sıkça kullanılıyor.

Tüm bunların Facebook'un geleceği için ne ifade ettiği şimdilik belirsiz. Bu ilan, akıllı hoparlörler kadar Oculus Go VR başlığının geleceğiyle de ilgili olabilir. Facebook kendi işlemcilerini üreterek donanım ve yazılımı daha iyi kontrol edebilir ve daha yüksek performans sağlayabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.