Hava Durumu

Faruk Çelik'ten AS TV'de çarpıcı açıklamalar

Teşkilatlardaki değişim rüzgarını destekleyen Faruk Çelik, Bursa'da kendisinden sonra ağabeylik yapılmadığını söyledi. Halefi Eşref Fakıbaba'nın yolsuzluk çıkışına yanıt veren Çelik, "Alnım açık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Faruk Çelik'ten AS TV'de çarpıcı açıklamalar

Fatmagül EREL'in haberi...

AS TV canlı yayınına konuk olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, "Veremeyecek hesabım yok" dedi.

'KADROLAR DIŞLANMADI'

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Sönmez Medya'yı ziyaret etti. Faruk Çelik daha sonra Okan Tuna'nın hazırlayıp sunduğu AS TV ekranlarında yayınlanan "Platform Programı"nın konuğu oldu. AK Parti'de esen değişim rüzgarlarını doğru bulduğunu dile getiren Çelik, "Siyaseti meslek haline getirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. 18 yıldır parlamentoda önemli görevlerde bulundum. Uzun yıllardır ilk kez bu bayramı çocuklarımla geçirdim. Birileri geçmişte kırmızı plakadan güç almış olabilir. Bakanlığın hiçbir imkanını kullanmadım. Koltuktan güç almayı değil, 'biz ne verebiliriz?' diye düşündüm. Bakanlıktan ayrılınca başka bir hayat olduğu gördüm. Bu değişimlerin doğru olduğunu inancındayım. AK Parti, isimlerden ibaret değil. Milyonların gönül verdiği bir siyasi hareket. 2019'da Cumhurbaşkanlığı sistemine doğru giderken teşkilatların gözden geçirilmesi anlamında Cumhurbaşkanımız metal yorgunluk ifadesini kullandı. Yoksa kadroların dışlanması, yok sayılması gibi bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Faruk Çelik'i, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, İşadamı Hayri Yazıcı, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna ile köşe yazarları karşıladı. Çelik, daha sonra Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile de bir araya geldi.

"BURSA'DA AĞABEYLİK YAPILMADI"

Genel merkezin Bursa teşkilatına yönelik tasarrufunu değerlendiren Çelik, yerel yönetimlerle ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, "Yeni görev alan arkadaşımız, teşkilatta tanıştığım bir isim değil ancak genel merkezimiz gerekli değerlendirmeyi yapmıştır. Bursa, çok farklı kültürleri bir arada barındıran bir şehir. Bunu yönetebilme melekesine sahip olmak gerekir. Bütün farklılıkları kucaklayacak bir yönetim başarılı olacaktır ki; bu anlamda arkadaşlarımız samimiyetle çalışıyor. Bursa'nın hafızası olmak da çok önemli. Bursa'dan ayrıldıktan sonra şehir hafızası ile ilgili dağınıklık yaşandığını gördüm. Örneğin havaalanı ile ilgili protokol imzalanmıştı, 6 yıl açılmadı. Baktık ki hafıza kaybolunca apayrı durumlar ortaya çıktı. Buna hızlı tren de dahil. Ankara'nın desteğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bursa'da maalesef ağabeylik yapılmadı. Bizim dönemimizde olan projelere dair adım atılmadı. Ben de partime zarar gelmesin diye her zaman sessiz sedasız Bursa'ya geldim. Huzursuzluk kaynağı olmak istemedim. Şimdi milletvekiliyim ve yanlış olursa karşısında olacağım" diye konuştu.

"ALNIMIZ AÇIKTIR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın yolsuzluk açıklamasının yanlış ifade edildiğini vurgulayan Çelik şunları söyledi: "Tarım desteklerinde naylon faturalarla ilgili bir konu. Esasında daha çok Maliye Bakanlığı'nın incelemesinde. Diyelim ki sizin elinizde 500 kilo ürün var. Naylon fatura ile bunu 700 kilo gösteriyor ve daha fazla destek alıyorsunuz. Benim dönemimde bununla ilgili 51 bin 500 müracaat eden çiftçinin destekleri bloke edildi. Yani eski bir durum. Bakanımızın söylediği konu doğru bir şey ama 'geçmişte bununla ilgili yolsuzluk oldu' denilince yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdi. Doğru bir konu yanlış ifade edildi. Bakanlık yapmak kolay değildir. Aksi halde hodri meydan derim. Gram yolsuzluk varsa gereği yapılmalıdır. Bütün belediyelere, bakanlıklara, kurumlara söylüyorum; bizim alnımız açıktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.