Hava Durumu

Fatih Terim beni 3 gün ağlattı

Türk futbolunda özellikle 2002 Dünya Kupası'na katılan Türkiye Milli Takımı ile unutulmazlar arasına giren Yıldıray Baştürk, Türkiye'nin EURO 2016'daki şansı, Emre Mor ve kendi kariyeriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fatih Terim beni 3 gün ağlattı
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Türk vatandaşlığına geçirilmesini sağlayarak Milli Takım'a kazandırdığı 18 yaşındaki yetenek Emre Mor'u değerlendiren Baştürk, şu yorumlarda bulundu:

"Gerçekten yetenekli futbolcu olduğunu söyleyebiliriz. Emre’yi görünce kendimi hatırladım. Dikine giden bir futbolcu görüntüsü var. Ama çok şey söylemek için erken, yolun daha başında. Umarım aynı azimle buralara geldiğine göre demek ki bir azmi ve hırsı var. Onu görebiliyorsunuz sahada hiç yerinde duramayan bir futbolcu. Çok aktif, oyuna damgasını vuracak bir futbolcu. İnşallah fizik gücünü daha da geliştirir, tecrübe edinir, yeteneklerini sahaya yansıtabilirse çok iyi işler yapabileceğini gördük. İnşallah yaptığı şeylere devam eder ve yolunu kendisi çizer.
Bundan 2 sene önceye kadar 10 numaralar futbolda silinmiş gibiydi. Orta saha iki 6 numaradan oluşuyordu çoğu zaman. Ama son 2 senedir her takım bu 4’lü kaymaları, orta sahaları çok iyi yapıyor. Artık 10 numara yeniden aranmaya başladı. Değeri de yeniden artıyor. Diğer türlü kapalı oynayan rakipler çözülmüyor. Çünkü hepsi savunmada kaymaları çok iyi yapıyor. Mesafe kat edemiyorsunuz. Emre Mor’u aslında o bölgenin tam adamı. O savunma zincirlerini kırabilme adına önemli bir yetenek. Kimse 10 numarayı öldüremez."

"TÜRKİYE'NİN İYİ ŞEYLER YAPACAĞINA İNANIYORUM"

Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'da Türkiye'nin şansını da değerlendiren eski milli futbolcu şunları söyledi:
"Fransa'ya özgüveni yüksek bir takımla gidiyoruz. Artık Türkiye kaybetmiyor. Fatih Hoca bunları aşmış görünüyor. Orada iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Gruplara kötü başlangıç vardı. Buraya gelmemiz sürpriz oldu. Fransa’ya özgüveni yüksek bir takımla gidiyoruz. Türkiye artık kaybetmiyor. Artık Fatih Hoca bunu aşılamış görünüyor. Turnuva havası daha farklı. Orada takım ruhunu sahaya döktüğünüzde başarılı oluyorsunuz. O yüzden ben bu turnuvadan ümitliyim. Türkiye’nin iyi şeyler yapacağına inanıyorum."

"2008'DE 3 GÜN AĞLADIM"

Kendi milli takım kariyerinde yaşadığı bazı anıları da anlatan Baştürk, EURO 2008'in aday kadrosuna çağırılıp, 23 kişilik kadroya alınmadığını öğrendiğinde büyük üzüntü yaşadığını belirterek şöyle konuştu:
"Eğer 2008'e gitseydim hem dünya hem de Avrupa Şampiyonası'nda oynamış nadir oyunculardan biri olurdum. Şampiyonlar Ligi finali oynayan ilk Türk oyuncuydum. Bütün sezon ona hazırlandım. Eleme maçlarında da 18’deydim. Ama gidememek çok büyük hayal kırıklığı oldu.
2008'den sonra toparlanamadım. 2010’da da bıraktım ama 2008’de bırakmış gibi oldum. O olaydan sonra 3 gün ağladım. İşin ciddiyetini anlayasınız diye söylüyorum. Hiç beklemediğim bir durumdu. Belki ilk 11 oynamayabilirdim ama o durum çok farklıydı. 26 kişinin arasındaydım ve hazırlık maçlarında da oynadım. Hiç beklemediğim anda bu olunca bende büyük iz bıraktı. Hala rüyalarıma bile giriyor."

"SON TRANSFERİMİ TÜRKİYE'YE YAPACAKTIM"

Kariyerinin sonlarında Türkiye'ye transfer olmayı planladığını ancak sakatlandığını anlatan Baştürk şöyle konuştu:
"Liverpool dahil pek çok kulüpten teklif aldım. Türkiye'den de teklifler aldım. Hemen her sene teklif geliyordu. Ama dürüst olmalıyım. Son transferimi Türkiye'ye yapıp, iyi bir para kazanmayı düşünüyordum. Ama sakatlandım. Avrupa'da hedefleri olan futbolcu Türkiye'ye gelmeyi düşünmez. Nuri Şahin'i de 5-6 senedir istiyorlar ama gitmedi. Belki son transferini Türkiye'ye yapabilir. Hamit ve Halil de aynı oldu." (aksam)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.