Hava Durumu

Favori İspanya dağıldı

Basketbol Dünya Şampiyonası’nın ABD ile favorisi olan ev sahibi İspanya, çeyrek finalde elendi. Fransa’nın yarı finaldeki rakibi ise Brezilya’yı geçen Sırbistan.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Favori İspanya dağıldı
Fransa, Boris Diaw'ın üst üste üçlükleriyle maça 8-0'lık seri ile başladı. Pota altında Gasol kardeşlerle istediğini bulamayan İspanya, Fernandez ve Navarro'yu devreye soktu. Matadorlar, rakibine 4 dakika boyunca sayı şansı tanımayınca maç dengelendi ve Pau Gasol'ün sadece 2 sayıyla oynadığı periyot 15-15 sonuçlandı.

Fransa, 2. çeyreğe de iyi başladı. Topu çok iyi paylaşıp; hücum süresini sonuna kadar kullanmaya çalışan Maviler, İspanyollar’ın çok sevdiği hızlı hücumlara izin vermedi. İspanya, üç sayı çizgisinin gerisinden sadece 11'de 1 ile oynayınca, hücumda tamamen tıkandı. Tempo bulamayan Matadorlar, 2. çeyrekte 13 sayı atabilince, Fransa soyunma odasına 35-28 önde gitti.

İspanya, 3. çeyreğe çok hızlı girdi. Fransa'ya 4 hücum üst üste potayı göstermeyen Matadorlar, 6-0'lık seri ile farkı 1 sayıya indirdi. Gerilimin her geçen dakika arttığı maçta, İspanya, rüzgarı arkasına almış gibi görünüyordu... Ancak sakin kalıp; top kayıplarını sınırlamayı başaran Fransa, maçtan kopmadı. Maviler, sadece 7 sayı atabildikleri çeyreği, Rudy Fernandez'in harika smacı ile 1 sayı geride kapattı.

Son çeyrekte Fransa inanılmaz bir savunma performansı sergiledi. Hücumda Fournier ve Diaw ile çok kritik sayılar bulan Maviler, son dakikalarda Huertel’in bulduğu çok kritik sayılarla, maçı kopardı. Son çeyrekte İspanya'ya sadece 9 sayı şansı tanıyan Fransa, sahadan 65-52 galip ayrıldı ve son Avrupa Şampiyonası’nda olduğu gibi, rakibinin altın madalya hayallerine son verdi.

İspanya maç boyunca sadece 2 hızlı hücum sayısı bulabilirken, rakibinin 50 ribaunduna karşılık 28 ribaund alabildi. Matadorlar maç boyunca yüzde 9 ile üçlük atabildi. Turnuva boyunca 88 sayı ortalama ile oynayan İspanya'yı 52 sayıda tutan Fransa'da, Boris Diaw 15 sayıyla oynadı. Huertel de 13 sayılık çok değerli katkı verdi. İspanya'da ise Pau Gasol 17 sayıyla mücadele etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.