Hava Durumu

FED'den faiz sinyali

ABD merkez bankası FED tutanaklarında, ekonomik gelişmeler olumlu seyrederse "yakın zamanda" faizlerin yükseltilmesinin gerekebileceği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2017 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FED'den faiz sinyali

Fed'in ocak ayı tutanaklarına göre, ekonomi yolunda giderse faiz artırımının yakın zamanda yapılacağı öngörülüyor. Bir kısım Fed yetkilisi, faiz artırımlarının kademeli olarak yapılmasının uygun olacağı görüşündeyken bir kısım Fed yetkilisi ise, yüksek enflasyon riskinin sınırlı olduğunu düşünüyor.
Ayrıca Fed yetkililerinden bazıları ise işsizlik hedefine yönelik yüksek risk görüyor.

Fed yetkilileri, dolardaki güçlenişin ve uygulanacak potansiyel politikaların aşağı yönde risk faktörü oluşturduğunu bildirirken, mali teşvik politikasının da içinde bulunduğu yukarı risk faktörlerinin de mevcut olduğunu belirtti.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), gelecek toplantılarda bilanço tablosuna ilişkin görüşmelere başlayacak. Komitenin birkaç üyesi ayrıca, gelecek toplantıda yapılacak olası bir faiz artırımının esneklik kazandığını söyledi.

DOLAR FED SONRASI NASIL TEPKİ VERDİ?

Gün içinde 7 haftanın en düşük seviyesini gören dolar/TL Fed'in ocak ayı tutanakları öncesi 3.5935 seviyesinde işlem görürken, tutanaklar açıklanmaya başlayınca 3.5786 seviyesine geriledi. Dolar/TL kuru saat 22.30'da 3.5825, euro/TL kuru ise 3.7836 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/euro kurunda ise Fed'in açıklamaları sonrasında herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. Dolar/euro 1.0558 seviyesinde seyrediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.