Hava Durumu

Fenerbahçe şeytanın bacağını kırdı!

72-72'lik skorla uzatmaya giden maçta sarı lacivertliler güldü. Anadolu Efes'e karşı çıktığı son 3 maçı da kaybeden Fenerbahçe, rakibinin koyduğu galibiyet ambargosunu uzatma devresi sonunda kırmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fenerbahçe şeytanın bacağını kırdı!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. haftasında Fenerbahçe'nin, Anadolu Efes'i ağırladığı zorlu derbi büyük bir mücadele örneğine sahne oldu. Sarı lacivertliler, normal süresi 72-72 biten karşılaşmada uzatma sonrası 86-79 ile güldü.

Kaptan Melih Mahmutoğlu'nun maçın hemen başında 3'te 3 dış atış isabeti ile yaktığı meşaleyi, üçüncü periyot sonuna dek Kalinic ve Sloukas devraldı.

VESELY AĞIRLIĞINI KOYUNCA...

Anadolu Efes, Moerman, Dunston ve Beaubois ile mücadeleye tutunurken, devre 44-40 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.

Lacivert beyazlılar üçüncü periyotta açılan fark yelpazesini son çeyrekte kapattı ve karşılaşma 72-72 ile uzadı. Uzatma devresinde Vesely (toplam 14 sayı) oyuna ağırlığını koyunca başa baş girilen son anlarda ev sahibi güldü: 86-79.

MAÇTAN NOTLAR

Koray Şener anıldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 5. hafta maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i ağırlarken, geçtiğimiz cuma günü Galatasaray derbisinde hayatını kaybeden sarı lacivertli taraftar Koray Şener unutulmadı.
Fenerbahçe sahaya, üzerinde Koray'ın fotoğrafı olan ve "Seni unutmayacağız" yazan bir pankartla çıktı. Karşılaşma öncesi Koray Şener için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Maç başlamadan skorbordda Koray'ın fotoğraf ve videolarından hazırlanmış bir slayt gösterildi.

Başkan ve futbolcular da izledi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkan vekili Semih Özsoy, sportif direktör Damien Comolli ve futbolculardan Hasan Ali Kaldırım, Barış Alıcı, Ferdi Kadıoğlu, Berke Özer ve Harun Tekin de Anadolu Efes maçını locadan izledi.
Ayrıca TBF CEO'su Ömer Onan da, Ali Koç'a eşlik etti.

Maçın adamı: Nikola Kalinic (Fenerbahçe)

Özellikle ikinci yarı ve uzatmada aldığı sorumluluk çok kritikti. Hücumda 17 sayı (toplamda ayrıca 6 ribaund, 4 asist) katkı verip, savunmada da fark yarattı.

Maçın kırılma anı: Fenerbahçeli Sloukas'ın uzatma çeyreğinde bitime 3.31 kala skoru 78-72'ye getiren kritik üç sayılık isabeti.

Maçın hareketi: Anadolu Efes'ten Larkin'in ikinci çeyrekte Fenerbahçe potasından dönen kendi atışını tiplediği basket.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.