Hava Durumu

FETÖ bir tek o ilde örgütlenemedi!

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana KHK'larla binlece kişi hakkında soruşturma açılıp görevlerinden ihraç edilirken FETÖ'nün örgütlenemediği ve giremediği tek il belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ bir tek o ilde örgütlenemedi!

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana KHK'larla binlece kişi hakkında soruşturma açılıp görevlerinden ihraç edilirken FETÖ'nün örgütlenemediği ve giremediği tek il Tunceli oldu. Tüm süreç boyunca Tunceli'de yaşayan hiç bir vatandaş hakkında FETÖ'den soruşturma açılmadı.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra geçen 1.5 yıllık süre içinde yüz bini aşkın kişi kamudan ihraç edilip, çok sayıda kişi hakkında da kovuşturma yapılırken, sadece Tunceli'de yaşayan hiç bir vatandaş hakkında soruşturma açılmadı. Tunceli halkı arasından açığa alınan kimse bulunmadığını belirten CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol,yaptığı açıklamada, "FETÖ 2011'de Tunceli'de okul açmak istediğinde Tunceli halkı 'Cemaatin değil Cumhuriyet'in okulunu istiyoruz' diye yürüyüş yaptı. Tunceli halkı, FETÖ yapılanmasına direndi yıllarca da yapılanmasına müsaade etmedi" dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.