Hava Durumu

FETÖ'ye darbe üstüne darbe... Onlarca gözaltı

FETÖ'nün bilişim yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 105 kişiden 52'si yakalandı. Öte yandan bir operasyon haberi de Turgut Özal Üniversitesi'nden geldi. Aralarında akademisyenlerin de olduğu 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2017 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2017 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'ye darbe üstüne darbe... Onlarca gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün bilişim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski TÜBİTAK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Sürat Bilişim yönetici ve teknik personelinin de bulunduğu 105 kişinin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve 15 Temmuz'da darbeye teknik anlamada destek vermeye çalıştıkları belirlendi. 105 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

8 İLDEKİ OPERASYONDA 52 KİŞİ YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı çerçevesinde, İstanbul merkezli 8 ilde operasyon başlattı. Haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 52'si yakalandı.

53 ŞÜPHELİ İSE ARANIYOR

Diğer 53 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bu arada, operasyonun ve adreslerdeki aramaların devam ettiği öğrenildi.

TURGUT ÖZAL ÜNİVESİTESİ'NE OPERASYON!

Öte yandan Turgut Özal Üniversitesi'nde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, bylock kullanıcı 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan kamu kurum ve kuruluşlarında Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında, Turgut Özal Üniversitesi akademisyeni ve personeli, tamamı ihraç edilmiş veya açıkta olan ve bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu Sabah itibarıyla gözaltı işlemlerine başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.