Hava Durumu

Firefox Web Tarayıcısı güncellendi

Webassembly Destekli Firefox Web Tarayıcısı güncellenerek kullanıcıların beğenisini kazandı. Webassembly Destekli Firefox Web Tarayıcısı 3 boyutlu oyunlarda işlevsellik kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 02:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 02:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Firefox Web Tarayıcısı güncellendi

Webassembly Destekli Firefox Web Tarayıcısı oyunları son zamanlarda oldukça ilgi görüyor. Firefox 52, extended support, yani genişletilmiş destek sürümü olacak. Yani bu işletim sisteminin yeni sürümü XP ve Vista için yayınlanmayacak olsa da 1 sene boyunca kullanıcılara güvenlik yamaları sunulacak. Fakat yeni özellikler ve işlevler Firefox'un XP ve Vista versiyonlarına eklenmeyecek.

Firefox 52'nin dikkat çeken özelliği WebAssembly desteğinin tarayıcıya kazandırılmış olması. WebAssembly sayesinde Firefox üzerinde çalışan oyunlar ve diğer yoğun kaynak kullanan uygulamalar daha yüksek performansla çalışabiliyor. Tarayıcı üzerinde çalışan 3 boyutlu oyunlarınızı Firefox 52'de daha akıcı bir şekilde oynamanız mümkün olacak.

Firefox 52'nin güvenlik geliştirmelerine baktığımızda kullanıcı hesap detaylarının korunmasına yönelik önlemlerin alındığını görüyoruz. Https protokolünü desteklemeyen, yani şifreli işlemlerde veri şifrelemesi sunmayan sitelerde bir şifre veya kullanıcı adı girmeye çalıştığınızda Firefox sizi uyaracak ve yaptığınız işlemin güvenli olmadığını bildirecek.

Firefox 52 ile birlikte bir hayli eski olan Netscape Plugin API arayüzünü kullanan eklentiler de devre dışı bırakılıyor. Bu durmun istisnası Adobe Flash eklentisi olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.