Hava Durumu

Fırınlara Ramazan denetimi

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, ramazan ayında ilçede faaliyet gösteren 63 fırına yönelik denetim gerçekleştirilirken, 9 iş yerine yasal işlem uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fırınlara Ramazan denetimi
30 Mayıs ile 8 Haziran tarihleri arasında 9 farklı ekiple gerçekleştirilen denetimlerde 9 iş yerine yasal işlem uygulandı. Denetimlerde bazı fırınlarda küçük eksikliklere rastlanırken, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara tam anlamıyla uyduğu gözlendi.

"Halk Sağlığı birinci önceliğimizdir" diyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız, vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır" dedi.

İlçede faaliyet gösteren tüm esnaflara yönelik bu tür denetimlerin rutin olarak yapıldığına dikkat çeken Taban, “İlçemizde bulunan 63 fırına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde etiket, eksik gramaj ve işyeri genel temizliği kontrol edildi. Denetimlerde 9 fırına eksik gramajdan dolayı yasal işlem yapıldı. Bu fırınlarda tespit edilen gramajı eksik 180 ekmek ekiplerimiz tarafından toplanmıştır. Toplanan bu ekmekler ise Huzurevi Müdürlüğümüze teslim edilmiştir” şeklinde konuştu.

Taban, ayrıca hijyen şartlarına uygun olarak üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.