Hava Durumu

Flaş... Balyoz'da tüm sanıklara tahliye kararı çıktı

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin kararına uyarak, tahliye yönünde karar verdi. Mahkeme, 230 sanık için tahliye kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş... Balyoz'da tüm sanıklara tahliye kararı çıktı

Yerel mahkeme bu kararla, Anayasa Mahkemesi'nin dün "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği karara uymuş oldu.

Mahkeme heyeti, "İnfaz durdurulmalı, sanıklar derhal serbest bırakılmalı" dedi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcısı da, Balyoz davası sanıklarına ilişkin yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması yönünde görüş bildirmişti.

Savcılık mütalaasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın mahkeme tarafından dinlenmemesinin altını çizdi.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER...

Gözlerin çevrildiği İstanbul Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özlem Karaçam,  yaptığı açıklamada tahliye başvuruları ile ilgili çalışmanın devam ettiğini, 15-20 dakika sonra kararı açıklayacaklarını söyledi.

'Balyoz' davasında kararı alacak heyetin başkanı Özlem Karaçam... Mahkeme Başkanı Karaçam ile üyeler Berrin Çelen, Mübeccel Saraçoğlu ve  Tülin Akbey tahliye taleplerini değerlendirdi. Bu arada, Balyoz sanığı Dursun Çiçek'in kızı Av. İrem Çiçek ise, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada "Karar yazılıyor, bekliyoruz. Henüz kararı almadık" dedi.

SAVCI YENİDEN YARGILAMA VE TAHLİYE İSTEDİ

Balyoz davasında kararı verecek olan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin kararı hakkında duruşma savcısından görüş istedi. Savcı mütalaasında, yargılamanın yeniden yapılmasını ve infazın ertelenmesini istedi. Bu aşamadan sonra mahkemenin kararını vermesi bekleniyor.

VE TAHLİYE

Savcının mütaalasını mahkeme, Balyoz davasıyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme savcının mütalaasına uyarak sanıkların tamamı için yeniden yargılama ve infazın durdurulması kararı verdi. Bu kararla cezaevinde Balyoz davasından hükümlü olarak tutulan isimlerin tamamı tahliye edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.