Hava Durumu

Flaş bayram tatili kararı

Ramazan Bayramı tatilinin süresi belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş bayram tatili kararı
Kamu çalışanları 4 Temmuz pazartesi yarım gün, 8 Temmuz cuma günü tam gün idari izinli sayılacak. Karar ile bayram tatili 9 güne çıktı

Başbakanlık Basın  Müşavirliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır.

Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede elemanbulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklardır."

Rusya krizi nedeniyle zor günler turizmciler, Ramazan Bayramı tatili kararının erken açıklanmasıyla yerli turistin önceden tatil programı yapabileceğini belirtmişlerdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının, Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söylemişti.

2016 yılı Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3'üncü günler kutlanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.