Hava Durumu

Flaş iddia! O ülkede darbeci generali Türk subayı vurdu

Arap medyasında yer alan iddialara göre, Katar'da yaşanan darbe girişiminde üst düzey bir Katar Askeri yetkilisi, bir Türk subayı tarafından başından vurularak öldürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş iddia! O ülkede darbeci generali Türk subayı vurdu

Arap medyası Katar'da 15 Temmuz hain darbe girişimine benzer bir kalkışma yaşandığını iddia etti. İddiaya göre tıpkı kahraman şehit Ömer Halisdemir gibi, Katar'da da bir Türk subayı, darbe girişiminde bulunan generali başından vurarak öldürdü.

TÜRK YETKİLİ GENERALİ ÖLDÜRDÜ

GDN News'in Doha'dan geçtiği haber göre, Türk subay, Lakhouya Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Mohammed bin Abdulaziz bin Nasser Al-Ateya'yı başından vurdu. Habere göre; Türk yetkili, resmi izin olmadan Al-Wajba Sarayı'na girmeye çalıştığı için generali öldürdü. İddia sosyal medyada da geniş yankı buldu; Twitter kullanıcıları #Turkish_kills_Qatari-officer başlığı açarak olayı hakkında çok sayıda mesaj paylaştı.

Türk askeri kaynakları yalanladı

Katar'da bir generalin ülkede görevli bir Türk subayı tarafından vurulduğu"na yönelik iddianın tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi.

Bazı internet siteleri ve sosyal paylaşım hesaplarında, "Katar'da Türk subayının Katarlı bir generali başına ateş ederek öldürdüğü" iddiası yer aldı.

Askeri kaynaklar, söz konusu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı.

İddialar Arap medyasında da geniş şekilde yer bulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.