Hava Durumu

Ford, 2012’den umutlu

Sönmez-Koç Oto'yu ziyaret eden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, sektörün bu yılki satışlarda 2011'in gerisinde kalacak olmasına rağmen büyük kayıplar yaşamayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ford, 2012’den umutlu
Bekir Uğur GÜR

Türkiye genelindeki bayi turları kapsamında Bursa'ya gelen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Sönmez Holding Tesisleri'nde faaliyet gösteren Sönmez-Koç Oto'yu ziyaret etti. Sönmez-Koç Oto Genel Müdürü Ramis Yedikardeş ile bir araya gelen Haydar Yenigün, bayinin satış rakamları ve hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulunan Yenigün, 2011 yılının hem otomotiv sektörü hem de Ford Otosan için rekorlarla kapandığını söyledi. Yenigün, "2011 yılında iç piyasada 907 bin araç satıldı. Çalkantılı, krizlerle mücadele eden, her türlü iç ve dış gelişmelerden etkilenen bir otomotiv sanayisine sahip bu ülkede 907 bin araçlık pastadan yüzde 15 pay almak Ford Otosan için büyük başarıdır. 10 yıldır gerek iç piyasada gerekse ihracatta hep birinci sırada yer aldık. 2012 yılı ise ilk 3 aya baktığımızda 2011'in aynı döneminin gerisinde seyrediyor. Fakat bu tablo bizi korkutmuyor. Hatta hazırladığımız bütçeye baktığımızda satışlar, bizim planladıklarımızla aynı ya da daha iyi durumda. Tahminlerimize göre 2012 yılında sektörde biraz gerileme ile 835 bin araç satışı olacak ve yine bizim hesaplarımıza göre Ford Otosan, 125 bin araç satarak pazarın yine yüzde 15'ine sahip olarak liderliğini koruyacaktır" dedi.

YERLİ OTOMOBİLE DESTEK


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yerli otomobil yapacak babayiğit arıyorum" sözleriyle alevlenen yerli otomobil üretimi sürecini de değerlendiren Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, her Türk vatandaşı gibi yerli marka bir otomobilin hayalini kurduğunu, bu düşünceyi desteklediğini söyledi. Türkiye'de 1960'lı yıllardan bugüne otomobil üretildiğinin altını çizen Yenigün, "Yerli otomobil ve yerli marka otomobil ayrımını iyi yapmak lazım. Bizler yarım asırdır bu topraklarda otomobil üretip 70 ayrı ülkeye satıyoruz zaten. Ama konu yerli marka otomobil ise hükümetin bu konular hakkında ciddi girişimleri ve destekleri mevcut. Bizler de sektör oyuncuları olarak bu tarz bir çalışmanın sektöre güç katacağı inancındayız ve destekliyoruz" diye konuştu.

SÖNMEZ-KOÇ OTO'YA ÖVGÜ

Ford Otosan'ın bayileriyle ticari ilişkinin ötesinde güven ve samimiyete dayanarak gücünü oluşturduğunu anlatan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, uzun dönemli ve kuvvetli olan bağlarla gurur duyduklarını söyledi. Yenigün, "Bugün 100'ü aşkın satış noktasında ve 150'ye yakın servis noktasında Ford markasıyla müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bayilerimizin işbirliğiyle toplam pazarda 10 yıldır üst üste pazar lideri olmanın gururunu yaşıyoruz. Sönmez-Koç Oto mağazası Türkiye'nin en büyük ve modern mağazalarından biri. Bursalılara en kaliteli hizmeti vermek adına hazırlanmış. İşte başarının anahtarı da budur" diye konuştu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.