Hava Durumu

Futbol Panaroma: Beklenti değil, sonuç normal

Kadro kalitesi ve becerisinin ligdeki sıralama ile ne kadar ilişkili olduğunun değerlendirildiği bu yazıda Muhammed Şengezer'den Donnarumma'ya, Gomis'ten Osmanlı-spor'a ligde 20. haftanın öne çıkan detayları var.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2019 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Futbol Panaroma: Beklenti değil, sonuç normal

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI

20 hafta sonunda 4 galibiyet alan, sahadan 12 kez 1 puanla ayrılan ve 4 kez de rakiplerine boyun eğen bir Bursaspor var.
Bu sezon itibariyle tarihinde ilk defa kendi elinde olmayan sebeplerle devre arasında transfer yapamamış, rakiplerin sezon başında "0" puan yazdıkları zorlu deplasman hüviyetini kaybetmeye başlamış, gol atma anlamında büyük sıkıntılar yaşayan bir oyuncu topluluğu ve neredeyse kümede kalmayı başarı sayacak bir yönetim anlayışı ile idare edilen bir takım haline gelmiş.
Evet tüm bunlar camianın ve taraftarların neredeyse ortak düşüncüleri.
Ama son oynanan A.Konyaspor maçı dahil bu kadronun 20. hafta sonunda ligde aldığı 24 puan başarısızlık mı sayılmalı?
Bursaspor camiası için öyle. Ama eldeki oyuncu topluluğu için normal.
İtiraf edelim. Bursaspor'un kadro kalitesi ligdeki 18 takım arasında ilk 10'a girer mi?
Sakho sağlıklıysa girer Sakho yoksa girmez. (Şu ana kadar 10 maç kaçırdı)
Camia ve taraftar olarak hesaplaşmayı maçların son 10 dakikasına değil sezon sonuna bırakmalı, yapılan hataya değil aynı hataların aynı anlayışla neden sürekli tekrar edildiğini sorgulamalıyız kanımca.
Aksi halde yolun sonunda Mersin İdman Yurdu, Ankaragücü, Orduspor, Karabükspor, Eskişehirspor gibi örnekler var. Benden söylemesi.

MUHAMMED VE AYTAÇ

Muhammed Şengezer. Henüz 22 yaşında. A.Konyaspor karşılaşmasıyla birlikte Bursaspor'daki sadece 15. resmi maçını oynadı. Sahanın en iyilerinden biriydi.
Bir kaleci için soğukkanlılıkla vurdumduymazlık arasındaki ince çizgiyi bu yaşında o kadar iyi ayarlıyor ki şu an Avrupa'da Milan forması giyen Donnarumma haricinde onun yaşlarında olup maça olumlu anlamda bu kadar ağırlığını koyan bir kaleci yok. Sezon sonuna kadar bu performansı devam ederse kendisinin Bursaspor'daki son senesi olabilir.
Maçlardan sonra takımı sahiplenici konuşmalar yapan, mücadelesiyle tribünlerin sevgisini kazanmış, milli takıma tekrar yükselmiş ancak Y.Malatyaspor önünde 90+5'te kaçırdığı penaltıyla devre arasına demoralize olarak girmişti Aytaç Kara.
Açıkçası oyun yapısı ve tavrıyla "Ben bu takımın lideri olmaya adayım" diyen birinin A. Konyaspor maçındaki penaltıda sorumluluktan kaçmayıp, o topu alıp yine beyaz noktaya koymasını beklerdim.
Atmak veya kaçırmak ayrı mesele.
Geçen sezon Gomis'in Galatasaray'da yaptığı gibi. Önemli olan kriz anlarında o cesareti tekrar tekrar gösterebilmek.
Zaten lider oyuncuları normal oyunculardan ayıran özellik bu değil midir?

SUNİ BİR BAŞARI YOK

Şöyle bir geriye dönüp tüm takımların 20 haftalık performansına bakalım. Sonra da puan durumuna bakalım. Herkes ne oynadıysa ve ne hak ettiyse puan tablosunda karşılığını almış.
18 takımlı listede aldatıcı veya suni bir performansı göremiyoruz.
Bu takımlar içerisindeyse M.Başakşehir birkaç boy farkla öne çıkıyor.
Bu hafta Akhisar maçında oynadıkları kompakt oyun sanki onların açısından 20 haftanın özetiydi.
Evet, çok sevimsiz bir takım. Evet, belki siyasi desteği var (Hangi takımın yok ?), Evet, 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan evrilip hazır sermayeye konduğu için borcu yok (şimdilik), evet şampiyon olurlarsa onlara bahis oynayanlar dışında kimse sevinmeyecek. Ancak şu gerçeği kabul edelim.
Gerçekten ligin en fazla ne yaptığını bilen ve şampiyon olmaya en yakın oyununu oynuyorlar. Saha içinde ve dışında profesyonel yönetiliyorlar.
Sezon sonunda şampiyon olurlar mı bilinmez ama 20 hafta sonunda şampiyonluğu en çok hak eden kulüp onlar.
Ama unutmamak lazım. Daha ortada 14 hafta ve potansiyel 42 puan var.

OSMANLISPOR V2.

Anadolu'da haftanın öne çıkan belki de haftanın değil ligin ikinci yarısının öne çıkan takımı Ç.Rizespor. İlk yarı sonunda kümede kalması neredeyse mucize olarak görülen Karadeniz ekibi 3 maçta 9 puan alarak adeta oksijen maskesi taktı.Beşiktaş'ın sükseli galibiyeti dikkat çekerken, Hakan Keleş önderliğindeki DG Sivasspor'un Robinho gittikten sonraki mütevazı kadrosuyla yaptığı işler takdiri hak ediyor.
Fenerbahçe'nin yavaşca kendini orta sıralara atmaya başlamasıyla tablonun daha da netleştiği alt sıralarla ilgili son detay Akhisarspor'dan.
Ege ekibi devre arası transfer döneminden sonra öyle bir hale geldi ki geçen sezon ligde küme düşen Osmanlıspor'un başka bir versiyonu gibi.
Vrsajevic, Josue, Regattin ve Cikalleshi. Hepsi geçen sezon Osmanlıspor'da küme düşen başarısız futbolcu grubundandı.
Hangi akla hizmet bu oyuncular yeniden bir araya getirildi anlamak gerçekten güç.

Haftanın maçı: Antalyaspor-Beşiktaş

Haftanın oyuncusu: Edin Visca (M.Başakşehir)

Haftanın golü: Campos (Alanyaspor)

Haftanın Asisti: 3. Visca asisti (Başakşehir)

Haftanın Takımı: Ç.Rizespor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.