Hava Durumu

Futbol Panorama: İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına

Ligde son 8 haftaya girilirken kümede kalma hesaplarının büyük bir ciddiyetle yapıldığı, Bursaspor'da kurtulduk diye bakılan 2 oyuncunun gösterdiği gelişimin yanı sıra Süper Lig'in 26. haftasının öne çıkan gelişmeleri bu yazıda.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Futbol Panorama: İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına

YAZI I Samet ZİNCİROĞULLARI

RADİKAL VE MUHAFAZAKAR

Galatasaray karşılaşması Bursaspor için 42. dakika itibariyle yeniden hayata dönüş maçı olacakken 90. dakika itibariyle tam bir "çöküş" masalına dönüştü.
Evet, bence de Bursaspor'un bir penaltısı verilmedi, evet bence de Emre Taşdemir'in ikinci sarıdan atılması daha doğruydu.
Ancak oyuna baktığımda 'Bursaspor sadece hakem yüzünden mi kaybetti?' sorusuna benim yanıtım "kesinlikle evet" olmaz.
Evindeki maçta 42. dakikada 2-0 önde olan Bursaspor 20 dakika sonra 3-2 mağlup duruma düşüyorsa bu yapamadığı ve yaptığı hamlelerle teknik direktöre yazar.
Futbol her geçen gün gelişiyor. En yeteneksiz takımlar en verimli ve şaşırtıcı taktiklerle sahaya çıkarak rakiplerini alt ediyor.
Samet Aybaba, bu ligin en tecrübelilerinden.
Ancak bu sezon mağlup durumdaki karşılaşmaları çevirmek adına radikal hamle yapma konusunda fazla muhafazakar.
Bursaspor'un kadrosu ligin en iyilerinden biri değil biliyoruz. Ancak Samet Hoca'nın da bunu kabullenmiş ve sezon başında kadroyu kendisi kurmamış gibi kenarda "Ben ne yapayım?" görüntüsü ile bu doğrultudaki demeçleri oyuncuları da kötü etkiliyor. Camia öyle bir havaya sokuldu ki neredeyse Bursaspor'u kümede bırakmak büyük bir başarı olacakmış gibi düşündürülüyor insanlara.
Tamam, hakeme bakalım ama arada bir aynaya da bakalım. Büyüklerimiz derler ya hani iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmak lazım diye işte o hesap.

İYİ NİYET YETERLİ Mİ?

Sayın Başkan Ali Ay çok iyi niyetli bir insan. Ama profesyonel dünyada bu onun Bursaspor tarihindeki en başarısız başkanlardan olduğu gerçeğini tarih boyunca değiştirmeyecek.
Sayın Samet Aybaba da insan ilişkileri yerinde ve tecrübesiyle olduğu ortamı yumuşatan, sevilen bir insan.
Ama saha sonuçlarına bakıldığında bu durum öyle değil.
Ne dersek diyelim futbol bir sonuç oyunu bu gerçek.
Puan durumuna bakıldığında Aybaba, Bursaspor tarihinin "anlamsız şekilde" en fazla tolerans gösterilen teknik direktörlerinden.
Bursaspor ligin en az gol atan ekibiyken en az galibiyet alan ikinci takımı. Ayrıca devre arasında transfer yapamayan ve maddi kriz yaşayan tek takım değil.
Ve bitiş noktasına 8 maç kala önümüzdeki yıl Süper Lig'de olmama ihtimali hiç de az gözükmüyor.
Bursaspor camiası bir süredir olduğu gibi yine "iyi niyete" kendini kaptırarak bir akıl tutulması mı yaşıyor?
Bir sonraki lig maçının yaklaşık 3 hafta sonra olduğunu düşünürsek eğer bir teknik direktör değişimi olacaksa tam zamanı.Yoksa 27. haftadaki A. Alanyaspor maçı sonrası alınacak kötü sonuçtan sonra her şey için çok geç olabilir.

YÖNETİCİLİK NE DEĞİLDİR?

M.Başakşehirli Mert Günok ve Galatasaraylı Emre Taşdemir.
İkisi de mevcut Bursaspor yönetiminin transfer etmediği ancak mevcut yönetimin gerek maaş sebebiyle gerek başka sebeplerden dolayı Bursaspor'dan "gönderdiğine sevindiği" ve herhangi bir bonservis getirisi olmadan takımdan ayrılan isimler.
Mert şu anda ligin en az gol yiyen takımının kalecisi ve çok büyük ihtimalle A Milli Takımımızın önümüzdeki hafta oynayacağı karşılaşmalarda Kırmızı Beyazlılar'ın kalesini koruyacak.
Adı Bursaspor'da son 2,5 sezondur unutulan, henüz 2 ay önce üstüne para verilip gönderilen Emre Taşdemir ise Nagatomo'nun sakatlığını fırsat bilip Galatasaray'da Ömer Bayram'ın önünde formayı kaptı ve A Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı.
Sadece bu örnekler bile Bursaspor'un nasıl bir futbol aklıyla yönetildiğin göstergesi. En çok maaşı alan oyuncunu "disiplinsiz" diye kadro dışı bırakmak veya sorunlu futbolcunun sözleşmesini feshetmek herhangi bir "yönetme" becerisi gerektirmeyen tutumlar. Önemli olan "kriz anlarında" problemli futbolcundan en yüksek verimi almak değil mi?
Futbol yöneticiliği bu değil midir?

TERSTEN TARİH YAZILIYOR

Ligimizde kuşbakışı bir tur attığımızdaysa lider M. Başakşehir'in puan kaybı ve Galatasaray'ın haftayı galibiyetle kapatmasıyla ilerleyen haftalarda çok daha ateşli bir şampiyonluk yarışını izleyeceğimiz kesinleşirken alt sıralarda Ç.Rizespor herkesi yanıltmaya devam ediyor.
Ben dahil ligin ikinci yarısı öncesi kümede kalmasına "mucize" gözüyle bakılan Ç.Rizespor şu anda ciddi bir şekilde Avrupa'ya gitme potasında.
Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası şampiyonu olup tarih yazan Akhisarspor ise kendi adına bu yıl tersten tarih yazıp küme düşmeye çok yakın.
Bu hafta itibariyle kabul edilmesi gereken bir nokta var ki o da Akhisarspor ve BB Erzurum'un çok büyük ihtimalle önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edeceği.
Onlarla beraber gidecek üçüncü takım da büyük bir mucize olmazsa Göztepe, Bursaspor veya Ankaragücü'nden biri olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.