Hava Durumu

Futbola kara leke sürdüler!

Otobüs içine giren taraftarlarla futbolcular arasında kavga çıktı. Otobüsün dört camı kırıldı. Otobüs olay yerinden gişe bariyerlerini kırarak uzaklaştı. Kaleci Harun Tekin'in yüzünde morluk oluştu. Bursasporlu yönetici, teknik heyet ve futbolcular saldırıda bulunan kişilerden şikayetçi oldu. Savcılık soruşturma başlattı ve yakalama kararı çıkardı. Otobüsteki kavga Türkiye'nin gündemine oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Futbola kara leke sürdüler!

Kasımpaşa'ya 4-0 yenilen Bursaspor'da kafilenin Bursa'ya dönüşü sırasında beklenmedik bir olay yaşandı. Osmangazi otobanı Gemlik çıkışında bulunan gişelerde taraftarların içinde bulunduğu minibüs kafilenin yolunu kesti. Futbol Şube Sorumlusu Yüksel Çolak'ın kapıyı açtırmasıyla otobüs içine giren taraftarlarla futbolcular arasında küfürleşme oldu. Bu sırada tansiyon iyice yükseldi. Çıkan tartışmada kaleci Harun Tekin'in karşılık vermesiyle gerginlik kavgaya dönüştü. Bu sırada otobüs içindeki ilk dört sıradaki koltukların olduğu bölümde yaşanan kavgaya futbolculardan Harun Tekin'le birlikte Mert Günok, Şamil Çinaz, Ertuğrul Ersoy ve Ricardo Faty gibi isimlerin de karıştığı bildirildi.

HARUN RAPOR ALDI

Kaptan Pablo Batalla ile birlikte teknik direktör Mutlu Topçu, Futbol Şube Sorumlusu Yüksel Çolak, Basın Sözcüsü Suat Paçacı ile kulüp personeli kavgayı ayırmaya çalıştı. Bu sırada onların da darbe aldıkları belirtildi. Bir türlü yatışmayan olay anında otobüsün camları da dışarıdan kırıldı. Taraftarların aşağı inmesiyle takımı taşıyan otobüs gişedeki bariyeri kırarak olay yerinden uzaklaştı. Özlüce Tesisleri'nin önünde de taraftarların beklemesi üzerine takım bir otele gitmek zorunda kaldı. Yüzüne darbe gelen Harun Tekin gece hastaneye giderek darp raporu aldı. Futbolcular evlerine taksilerle gönderildi. Yönetim Türkiye'nin gündemine oturan olay üzerine olağanüstü toplandı.

BIÇAK ORTAYA ÇIKTI

Jandarmanın saldırıdan sonra olay yerinden uzaklaşan otobüs içinde yaptığı incelemede bıçak bulundu. Basın toplantısında başkan Ali Ay bulunan bıçağın fotoğraflarını paylaşırken, teknik direktör Mutlu Topçu ve diğer şikayetçi kişilerin de ifadelerinde bıçakla ilgili bilgi paylaştıkları bildirildi.

OLAY YERİ İNCELEME DEVREDE

Olayın kent merkezi dışında olmasından dolayı incelemeyi Jandarma üstlendi. Dün tesislere gelen Jandarma olay yeri inceleme birimi otobüs içinde araştırma yaptı. Olayda otobüsün sağ tarafındaki üç, bir de ön camının kırıldığı belirlendi. Görevli Jandarma ekibi olay anında otobüs içinde bulunan Bursaspor personelinin ifadesine başvurdu.

KAPIYI KİM AÇTIRDI?

Bursasporlu taraftarlarla futbolcular arasında yaşanan kavga ile ilgili akıllarda kalan en önemli soru otobüsün kapısı neden ve kimin talimatıyla açıldığı yönündeydi. Başkan Ali Ay kapının futbol şube sorumlusu Yüksel Çolak'ın talimatıyla açıldığını söyledi. Ali Ay, 'İyi niyetle yapılmış bir hareket ama kapının kesinlikle açılmaması gerekiyordu" dedi.

İFADE VERDİLER, ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olay anında otobüs içinde bulunan ve kavgaya karışan isimlerden dün bazıları emniyet birimlerine ifade vererek taraftarlardan şikayetçi oldu. Av. Özgür Alpaslan Sümer eşliğinde Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Futbol Şube Sorumlusu Yüksel Çolak, teknik direktör Mutlu Topçu, futbolculardan Harun Tekin, antrenörler Recep Atılgan Mustafa Er ve İsmail Serbest, basın sözcüsü Suat Paçacı ve fizyoterapist İlker Arıbaş kavgaya karışan kişilerden şikayetçi oldu. Yönetim kurulu üyelerinin de yarın şikayetçi olacakları bildirildi. Bu arada Ali Ay yönetiminin Fenerbahçe maçında sahaya giren taraftardan da şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.