Hava Durumu

Galaxy S8'e iPhone'un bomba özelliği geliyor

Samsung yakın zamanda tanıtımını yapacağı Galaxy S8 modeli bir çok farklı özelliği içinde barındırırken bir özellik ön plana çıkıyor. Galaxy S8 modelinde diğer cihazlarda olmayan bir sensör yer alacak. İşte Galaxy S8'in piyasaya çıkmadan önce gelen ilk özellikleri...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galaxy S8'e iPhone'un bomba özelliği geliyor

Galaxy S8'in gelmesine günler kaldı! Samsung'un bugüne kadar geliştirdiği en iyi telefonu olması beklenen Galaxy S8'e iPhone'larda kullanılan bir özelliğin de geleceği ortaya çıktı. İşte Samsung'un son bombası...

The Investor'e konuşan kaynaklara göre Samsung, OLED ekranlarda çalışacak bir 3D Touch sensörü üzerinde çalışıyor. Böylece Apple, iPhone 8'de OLED ekran kullansa bile 3D Touch yeteneklerini sunmaya devam edebilecek. Ancak iddiaya göre Samsung, bu teknolojiyi kendisi de kullanacak. Örneğin Galaxy S8'in ekranının alt tarafındaki sanal home düğmesi basınca duyarlı olacak ve kullanıcılar, daha kuvvetli veya hafif basışlarla farklı ekranlara veya menülere ulaşabilecekler.

Kaynak sadece home düğmesinden bahsediyor ancak "geri" ve "son uygulamalar" düğmelerinin de basınca duyarlı olması bizi şaşırtmayacak. Galaxy S8'in ekranının geri kalanı basınca duyarlı olmayacak ancak Galaxy Note 8'in tüm ekranının basınca duyarlı olması mümkün.

Huawei P9'un OLED ekranı basınca duyarlılık sunuyor, bu yüzden bu işin neden Samsung'u zorladığını düşünmüş olabilirsiniz. Bunun nedeni Samsung'un Galaxy S8'de ve iPhone 8'de daha yüksek bir hassasiyet ve daha çok basınç algılama seviyesi sunmak istemesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.