Hava Durumu

Gazeteci Demirağ'a saldırının araştırılması Meclis'ten red yedi!

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırının ardından şahısların serbest bırakılmasına tepki gösteren İYİ Parti, saldırıyı Meclis gündemine taşıdı. İYİ Parti'nin verdiği araştırma önergesi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gazeteci Demirağ'a saldırının araştırılması Meclis'ten red yedi!

İYİ Parti Meclis Grubunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Önerge, Ak Parti ve MHP'nin verdiği red oyları neticesinde kabul edilmemiştir" ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, saldırıya ilişkin verilen araştırma önergesi için "Sizin "Yeni Türkiye" dediğiniz bu muydu? Kemal Kılıçdaroğlu, sırasını savdı. Akşener'in evinin önüne geldiler. Sıra kimde? Hangi lidere göz dağı vereceksiniz. Şiddeti körüklemeye devam ederseniz bunun hesabını tarih ve millet karşısında veremezsiniz" şeklinde konuştu.

Demirağ, bir televizyon programının ardından evinin önünde kimliği belirsiz 6 kişinin saldırısına uğramıştı. Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline kaldırılan Demirağ'ın kafası başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinden darp edildiği anlaşılmıştı.

Odatv'nin haberine göre, şüphelilerin "Trafikte takıştık, o yüzden dövdük" ifadesinde bulunduğu iddia edildi. Yine iddiaya göre; savcılık da saldırıya uğrayan Demirağ'ın 'hayati tehlikesi olmadığı' gerekçesiyle bu serbest bırakma kararını aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.