Hava Durumu

George Clooney: ABD'nin pandemisi ırkçılık

Oscar ödüllü oyuncu-yönetmen George Clooney, George Floyd'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesine sessiz kalmadı. Bir yazı kaleme alan Clooney, "Amerika'nın pandemisi ırkçılık," dedi, halkı Donald Trump'ı oylarıyla başkanlıktan indirmeye çağırdı...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
George Clooney: ABD'nin pandemisi ırkçılık

Sosyal meselelerde her zaman aktif olan Oscar ödüllü oyuncu-yönetmen George Clooney, siyah ABD vatandaşı George Floyd'un beyaz bir polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesi karşısında da sesini yükseltmekten geri kalmadı.

Daily Beast sitesine bir yazı gönderen oyuncu, Floyd'un öldürülmesi sonrası giderek yayılan protesto eylemlerine değinerek ABD'de güvenlik güçleri, cezai yargılama ve siyasi liderlik konularında sistematik bir değişime gidilmesi gerektiğini savundu.

"George Floyd'un öldürüldüğüne şüphe yok. Polislerin elinde son nefesini verişini izledik," diyen Clooney, dünyanın dört bir yanında ırkçılığı protesto eden milyonların yanında olduğunu vurguladı.

Clooney, şöyle devam etti: "Bu protestoların ne zaman dineceğini bilmiyoruz. Başka kimsenin ölmemesi için dua ediyoruz ama şunu da biliyoruz ki çok az şey değişecek. Sokaklarımızda bir kez daha boy gösteren öfke ve gerilim, ilk günahımız kölelikten bu yana ülke olarak ne kadar az olgunlaştığımızı gösteriyor."

"İşte bu da bizim pandemimiz. Hepimize bulaşmış durumda ve 400 yıldır bir aşı geliştiremedik," diyen oyuncu, yazının sonunda sözü ABD Başkanı Donald Trump'a getirdi: "Bütün yurttaşlara eşit davranan ve temel hakkaniyete sahip siyasetçilere ihtiyacımız var. Nefreti ve şiddeti körükleyen, yağmacıları vurmak fikrinin ırkçı bir köpek düdüğü olduğunu anlamayan liderlere değil. Bu ülkede kalıcı bir değişimin tek yolu var: Oy vermek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.