Hava Durumu

Gıda denetimleri Ramazan ayında da sürüyor

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayında denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. 

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gıda denetimleri Ramazan ayında da sürüyor
Ramazan ayı boyunca, tüketimin yoğunlaştığı birçok ürüne gıda denetim ekipleri tarafından İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru’nun de bazılarına bizzat katıldığı nokta denetimler gerçekleştirildi.

Doğru, “Ramazan ayı münasebetiyle gıda denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla muhtelif yerlerde denetimlerimizi yapıyoruz. İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde denetimlerinde sıkı olması gerekiyor. 5996 sayılı kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak gıda denetim ekiplerimiz aralıksız bir şekilde günün 24 saatinde denetim yapıyorlar. Bu anlamda 2016 yılı içerisinde kurumumuza kayıtlı 2 binin üzerinde gıda üretimi ve satış yapan işletmeler mevcuttur. Bizler sürekli firmaları denetliyoruz. Ayrıca 'alo 174' gıda hattına düşen ihbarları da değerlendirerek gerekli denetlemeleri yapıyoruz. Belediyemizle de yoğun işbirliği içerisindeyiz. 2016 yılı içerisinde kurallara uymayan işletmelere 35 bin lira ceza uyguladık. Bin 444 lira ile 14 bin 440 lira arasında cezalar var. Tüketicilerimiz menfaati bizim için önem arz ediyor” dedi.

Ramazan ayında faaliyetlerinde yoğunluk gözlenen sektörlerden birinin de fırınlar olduğunu belirten Mahmut Doğru, “Fırınlarda üretilen pideler için hijyen ve katkı maddeleri açısından denetim ve uyarılarımız devam etmektedir. Fırın işletmeler un kalitesi, personel ve işyeri hijyeni, pişirme tekniği ve satış şartları açısından denetlenmektedir. Ramazan Bayramı nedeniyle tüketicilerin yoğun talep gösterdiği bir başka sektör de tatlıcılardır. Ramazan boyunca ilgi gören ürünlerden baklava, tulumba tatlısı ve diğer şuruplu tatlıları üreten imalathaneler genel çerçevede denetlenmiştir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.