Hava Durumu

Gizemli kazının yapıldığı eve servet teklif etmişler

Tarsus'taki gizemli kazının yapıldığı evlerden birinin sahibi "Bir otel sahibi, 30-40 bin lira etmeyen evi, 230 bin TL'ye aldı. Benim eve 500 bin TL verdiler, satmadım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gizemli kazının yapıldığı eve servet teklif etmişler

Tarsus'taki gizemli kazının yapıldığı evlere, 3 yıl önce servet teklif etmişler. Evlerden birinin sahibi olan Emel İpekoğlu, "Bir otel sahibi, 30-40 bin lira etmeyen evi 230 bin liraya aldı. Ardından arkeolog bir kadın ile 20-30 kişi çalışmaya başladı. Bir gün o kadar derine inmişler ki avluya sular çıktığını gördüm. Adam bir çukurdan giriyor, başka çukurdan çıkıyor. Benim eve de 500 bin lira verdiler, satmadım" dedi.

BAŞLADIĞI GİBİ ANİDEN BİTTİ

Mersin Tarsus'ta, 82 Evler Mahallesi'ndeki 4 evin avlusunda, 150 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen gizemli kazı, başladığı gibi aniden sona erdi. Ancak kazının amacı ve sonucuna ilişkin sorular hâlâ cevapsız.

POLİSLER FETÖ'DEN ALINDI, SORUŞTURMA YENİDEN AÇILDI

Gündemden düşmeyen kazının hikâyesi, 2012'de polis memuru Mithat Erdal'ın öldürülmesiyle başladı. Eşi Sibel Erdal, 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak dosyanın yeniden açılmasını talep etti. Erdal'ın iddiaları şöyleydi: "Eşim, müdürleri tarafından define avcılarının arasına ajan olarak sokulmuştu. Bu evi kazı yapmak için kiraladılar. Başka bir noktada kral mezarı bulundu. Fakat içindeki hazine talan edildi. Eşimin amirleri de işin içindeydi. Ankara'ya durumu bildirmek isteyen eşim öldürüldü." Suçlanan polisler, daha sonra FETÖ bağlantısı iddiasıyla görevden alındı. Mithat Erdal'ın ölümüyle igili soruşturma da yeniden açıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.