Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gölyazı'da turizm kalkınması için protokol ve iş adamları buluştu

Bursalı iş insanları Bursa'nın incisi Gölyazı için seferberlik ilan etti. Başta Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez olmak üzere birçok iş insanı, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Gölyazı'ya çıkarma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2018 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gölyazı'da turizm kalkınması için protokol ve iş adamları buluştu

HABER I Ayşegül SEVER

SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜM

Skal Turizm Profesyonelleri Derneği'nin düzenlediği organizasyon ile, geçen yıl Japon Seyahat Acentaları Birliği'nin (JATA) Avrupa'nın en güzel 30 kasabası arasında gösterdiği Türkiye'den tek yer olan Gölyazı için, Bursalı iş insanları bir araya geldi, sorunlara çözüm aradı. Gölyazı'nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek'in çağrısıyla gerçekleştirilen buluşmaya, Vali İzzettin Küçük, Başkan Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, İNOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren, Bursa Turizm Platform Koordinatörü Hasan Eker, Kırcılar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Arslan ve birçok iş insanı katıldı.

VALİ: KADERİ DEĞİŞTİ

Toplantıda, Bursa'nın en önemli değerlerinden Gölyazı için çözüm önerileri konuşuldu. Vali İzzettin Küçük, sıkıntıların giderildiğini ve giderilmeye de devam edeceğini söyleyerek, Gölyazı'nın değerinin ilk önce yaşayanlar ve Bursalılar tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Vali İzzettin Küçük, "En önemli sorun otopark sorunuydu. Belediyemiz 2500 kişilik otopark yaptı. UEDAŞ sorunu vardı o da yapılıyor daha yapılan çok şey var. 1,5 sene içinde Gölyazı'nın kaderi değişti. Bütün meseleler çözüldü ve çözülmeye devam ediyor. Gelecek yıl gelenlerin memnuniyetle ayrılacağını söylemek isterim. İlk önce buranın halkının kalbinde burası birinci olmalı. Burayı ilk önce biz seveceğiz. Turist yeri olmasının birinci nedeni o yerin halkı o şehri çok seviyordur. Burayı sevmemiz lazım" dedi.

'15 MİLYON HARCADIK'

Büyükşehİr Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gölyazı'da toplamda yapılan hizmetlerin 15 milyon TL olduğunu belirterek,"Fiziki yatırımlar bu işin yüzde 50'si. Kalanı ise zihinsel dönüşüm. Bursa'nın turizmiyle alakalı komple bir format atmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, "Geçmişi 2200 deniyordu, 2500 yıla çıktı. Son yapılan kazıdan sonra 2700 yıl öncesine dayanan kalıntılara rastladık. Ancak birçok değeri kaybetmişiz. Buraları hâlâ deşilmeye devam ediliyor. Gölyazılılar siz göz yumarsanız bu tarihi eserler gider. Sahip çıkarsa çoluğunuz çocuğunuz nasiplenir" dedi.
Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de,"Fikir bizlerin, kazanç sizlerin olacak. Eğitim gerekiyorsa firmam adına söz veriyorum eğitim ve danışman tutmaya hazırım. Tuvaletleri gördüm, böyle tuvaletle turizm yapılmaz. Hızla yenilenmesi lazım. Hemen tuvaleti onarmaya ben hazırım. Ancak iyi turizm yapılması kafaların değişmesiyle mümkün. Buraya önce burada yaşayanlar sahip çıkacak" dedi.

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve Vali İzzettin Küçük toplantı sonrasında Gölyazı köprüsünde incelemelerde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.