Hava Durumu

Görülmemiş olay! Yedek oyuncu penaltı yaptırdı

Futbol tarihinin en ilginç penaltı kararlarından biri Holstein Kiel - Bochum maçında çalındı. Ev sahibi ekibin yedek oyuncusu Michael Eberwein, saha kenarında ısındığı esnada penaltıya sebebiyet verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2019 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2019 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Görülmemiş olay! Yedek oyuncu penaltı yaptırdı

Almanya 2. Ligi'nde Holstein Kiel ile Bochum arasında oynanan karşılaşmada futbol tarihinde eşine ender rastlanacak bir penaltı pozisyonu yaşandı.

Müsabakanın 36. dakikasında Bochum atağında dışarı giden topu, saha kenarında ısınan futbolcu Michael Eberwein ayağıyla durdurdu.

Maçın orta hakemi Timo Gerach'ı uyaran VAR, topun tamamının çizgiyi geçmediğini ve Michael Eberwein'nın müdahalesinin penaltı olduğunu iletti. Pozisyonu kenarda izleyen Gerach, oyuncuyu sarı kartla cezalandırdı ve ardından beyaz noktayı gösterdi

Bochum forması giyen Ganvoula, penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağlasa da karşılaşma 2-1 Kiel'in üstünlüğüyle sona erdi.

KURAL 2017'DE HAYATA GEÇTİ

2017 yılında yürürlüğe giren kurala göre; rakip takımın herhangi bir oyuncusu ya da görevlisinin devam eden oyunda sahayı tamamen terk etmeyen topa müdahale etmesi penaltı olarak değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.