Hava Durumu

Hakan Şükür'den futbol gündemine dair açıklamalar

Bursa'da bulunan İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, gündemi değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hakan Şükür'den futbol gündemine dair açıklamalar
Şükür; Galatasaray'ın şampiyonluğu hak ettiğini, play off sistemini desteklemediğini, Bursaspor'un Fenerbahçe maçı sonrası herkesin imrendiği tabloyu oluşturduğunu belirtti.

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte Yenişehir'e gelen İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Belediye ve AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Şükür, Yenişehir Genç İş Adamları Derneği ile AK Parti İlçe Kadın Kollarının düzenlediği kermesle Yeniköy Sulama Göleti'nin açılışını gerçekleştirdi. Gazetecilerin sorusu üzerine şike konusunu değerlendiren Şükür, herkesin farklı şeyler söylediğini belirterek, "Bütün takımlarımıza gönül veren insanlar var. Her biri ayrı bir değer. Onun için kendi fikrimizi söylerken bunlara dikkat etmeliyiz. Şike ile ilgili konuşacak bir şey yok. Umarım hayırlısı olur. Saha içinden çıkmış biri olarak saha içine baktığımda arkadaşlarımızın performanslarını değerlendiriyorum" dedi.


"SON SENELERDE SAHA KAPATMA CEZALARI BİR HAYLİ FAZLA OLDU"


Fenerbahçe'ye verilen 6 maçlık cezayı değerlendiren Şükür, "Bundan önce Galatasaray ve Trabzonspor böyle bir ceza almıştı. Şiddet olgusunun her geçen gün farklı yerlere gittiği ortamda en son Fenerbahçe ve Bursaspor maçındaki kupa merasiminde herkesi imrendiren bir tablo oluştu. Umarım bu milat olur. Bundan sonraki bütün süreci böyle yaşarız. Biraz zor gibi gözükse de bunun için çaba göstermeliyiz. 6 maçlık ceza o günkü şartlarda Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi çok farklı boyutlara ulaştı. Neticede federasyonumuz böyle ceza verdi" şeklinde konuştu.


"GALATASARAY VE FENERBAHÇE TAKDİRE ŞAYAN BİR DÖNEM GEÇİRDİ"


Galatasaray ve Fenerbahçe'nin takdire şayan bir dönem geçirdiğini belirten Şükür, "İçinde bulundukları şartlar itibarıyla bu konuda takdir edilmesi gerekir. Oyuncu arkadaşlarımız bu seneyi kupa ile taçlandırdı. Bursaspor gibi güçlü rakip karşısında 4-0'lık sonuç çok önemli. Sezonun sonunda bu inanmışlığı son maça kadar taşıdılar. Şampiyonluğu bence Galatasaray hak etmişti. Bu sene çok iyi performans sergiledi. Futbolda bu tip şeyler oluyor. İki takım da sezonu mutlu olarak bitirdi. İkisini de tebrik ediyorum. Bütün takımlarımızın Avrupa'da başarılı olmasını istiyorum. 5 şampiyon takımımızın Avrupa'ya gitmesi ayrı bir önem taşıyor" dedi.


"BEN PLAY-OFF SİSTEMİNİN OLMAMASINI İSTEYENLERDENİM"

Play-off sistemini de değerlendiren Şükür, "Zor dönemden geçtik. Federasyonumuz böyle karar aldı. Oyuncu arkadaşlarımız layıkıyla oynadı. Dünyada örneği çok az. Ülkemiz önemli bir futbol ekonomisine sahip. Ben play-off sisteminin olmamasını isteyenlerdenim. Ama olursa da sahada oynanıyor. Yine onu yorumluyoruz. Yetkililer ve kulüpler nasıl karar alır bilemem. Anladığım kadarıyla bu sistem çok kabul edilmiyor. Umarım bizi biz yapan mücadelelerin çok farklı boyutlara ulaştığı ve şiddetin olmadığı eski lig sistemine geri döneriz" dedi.

Türkiye'nin gündemindeki başkanlık sistemine de değinen Şükür, "Hayırlısı olsun. Biz olaylara böyle bakmak zorundayız. Siyasi gündemde çok farklı şeyler konuşuluyor. Şu anda net bir şey yok. Başbakanımız bunu tartışmaya açtı. Biz de bekliyoruz. Hep beraber karar verilecek. Umarım ülkemiz için hayırlısı olur" diye konuştu.

Anayasa'nın metin haline getirilmeye başlandığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Böyle bir şey kabul edilir mi? Bu konu ile ilgili tartışma açıldı. İlla olacak diye bir şey yok. Millet neyi arzu ediyorsa yeni anayasa böyle belli olacak. Eğer millet başkanlık sistemini arzu ederse yeni anayasa düzenlenirken bunun da var olması kaçınılmaz olur" şeklinde konuştu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.