Hava Durumu

Harun'a ağır ceza

PFDK, Kasımpaşa karşılaşmasında sahaya giren taraftarla kavga eden genç file bekçisini, 4 maçla cezalandırdı. İstanbul ekibine sadece 1 maç seyircisiz oynama cezası gelmesi tepkiyle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2013 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Harun'a ağır ceza

Bursaspor'un Kasımpaşa ile deplasmanda oynadığı maçın sonunda bir taraftar sahaya girmiş ve kaleci Harun Tekin'in üzerine yürü-müştü. Bunun üzerine kendini korumak isteyen genç file bekçisi, taraftarla kavga etmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, dün bu olayı karara bağladı.

4 RESMİ MÜSABAKA

Kurul, Harun Tekin'e 4 resmi müsabakadan men ve 8 bin TL para cezası verdi. PFDK, taraftarın neden olduğu saha olayları sebebiyle Kasımpaşa'ya ise sadece 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi. Bu karar ise Bursaspor camiası tarafından tepkiyle karşılandı.

HER ŞEYİ DENEYECEĞİZ

Bursaspor Teknik Menajeri Süha Sidal, bugün duruşmalı tahkim için başvuruda bulunacaklarını söyledi. Sidal, “Her şeyi deneyeceğiz. Kararın kalkmasını, olmazsa indirime, en sonunda da ertelemeye gidilmesi için çabalayacağız. Duruşmalı Tahkim, yarın (bugün) bile olabilir” dedi.

Örnek verildi ama

Hollanda'da oynanan Ajax-AZ Alkmaar maçında sahaya giren taraftarı tekmeleyen kaleci Esteban'ın görüntülerinin kurula örnek olarak verildiğini bildiren Süha Sidal, buna rağmen 4 maç men cezası geldiğini söyledi. Kalecinin taraftara yaptığı hareketten dolayı gördüğü kırmızı kart, Hollanda Federasyonu tarafından iptal edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.