Hava Durumu

Hayallerindeki mesleği resimlediler

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Recep İleri, bugün kullanılan tüm teknolojinin, hayallerin peşinden koşanlar sayesinde kullanılır hale geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2012 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2012 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayallerindeki mesleği resimlediler
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Orhangazi Üniversitesi iş birliği ile gençler arasında bilimin çekiciliğini artırmak için düzenlenen "Ufkunuz Günümüz Meslekleri İle Sınırlı Kalmasın" konulu poster yarışmada dereceye giren ortaöğretim öğrencileri belli oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri'nin de katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, teknolojinin gelişimiyle mesleklerin de değişime uğradığını, bugün revaçta olan mesleklerin yerine gelecekte farklı içerikli bir çok meslek dalı ile karşılaşabileceğini söyledi. Öğrencilerin kendi hayalleri ile poster yarışmasını önemsediğini belirten Gülsar, öğrencilere hedef koyma ve ufuklarını açma adına üniversitelerle yapılacak işbirliklerine devam edeceklerini belirtti.


"BİLGİ UCUZ BİR ŞEYİ PAHALI SATIN ALMAKTIR"


Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Recep İleri, bugün kullanılan tüm teknolojinin, hayallerin peşinden koşanlar sayesinde kullanılır hale geldiğini söyledi. Japonların "Bilgi ucuz bir şeyi pahalı satmaktır" sözüne atıfta bulunan İleri, bilginin değerini anlatmak için kum örneğini verdi. Kumun inşaata kullanılmasının 70 cent, cam sektöründe kullanılmasının 70 bin cent, bilişim sektöründe kullanılmasının 70 milyon cent değer ürettiğini söyledi. Bilişim firması Ericson'un aslında ağaç firması olduğunu, kendi aralarındaki iletişim problemlerine çözüm bulmak için telsizi geliştirerek cep telefonunu ürettiklerini belirtti.

Kırcı Holding yöneticisi Mustafa Kırcı da öğrencilerle iş hayatıyla ilgili tecrübelerini paylaştı. Konuşmaların ardından afiş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. "Ufkunuz Günümüz Meslekleri İle Sınırlı Kalmasın" konulu poster yarışmada Jüri Özel Ödülünü Yıldırım İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Yeşim Akbaş alırken, 3.lüğü Yıldırım İMKB Kız teknik Lisesinden Sabriye Derya Koç, 2.liği Yıldırım İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Öznur Soruklu ve 1.liği Faik Çelik Kız Tek. ve Meslek Lisesinden Müzeyyen Tetik elde etti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.