Hava Durumu

Hayat Hastanesi'nden sağlığa dev yatırım

'Sağlığınız için Hayat' sloganı ile 40'ıncı yılını kutlayan Özel Hayat Hastanesi'nin yeni binasının açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayat Hastanesi'nden sağlığa dev yatırım

Haber I Ayşegül SEVER I

40 yıldan bu yana sağlık sektöründe Bursa'ya hizmet veren Hayat Hastanesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan yeni yapmış olduğu hastanesinin resmi açılış törenini gerçekleştirdi. Hastanenin açılışına Bursa protokolünün ilgisi yoğun oldu. 18 branş 53 poliklinik odasında 160 yatak kapasitesiyle Bursalılara hizmet veren hastane son teknoloji cihazlar ile donatılarak 300 kişiye istihdam kapısını açtı. Hastanenin önünde gerçekleşen törende konuşan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, "450 kişilik kadromuzla 'sağlığınız için Hayat' sloganımızla çalışmalarımızı sürdürü-yoruz. 40'ıncı yılımızda en iyisi olma hedefiyle 20 bin metrekarelik kullanım alanıyla her gelir grubunda vatandaşımıza hizmet sunmaya gayret ediyoruz. 300 kişiye istihdam sağladık. Bursa'da kazandık ve kazandığımızı yine Bursa'ya, Bursa'nın geleceğine armağan etmek istedik. Bunu yaptığımıza inanıyorum. İnşallah, bizden sonra gelecek olan neslimiz de bu yatırımları daha da artırarak, geliştirerek, katkı sürdürmeye devam edecektir" dedi.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, geçmişte yaşanan sağlık sorunlarının AK Parti döneminde bitirilerek Türkiye'nin 15 yıl öncesinden daha faklı konumda olduğunu vurguladı. Türkiye'de uygulanan sağlık modelinin tüm dünya tarafından örnek alındığını belirtti. Son dönemde Türkiye üzerinde ekonomik oyunlar oynandığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da, Türkiye'nin önünün kesilmesine fırsat verilmeyeceğini söyledi ve Türkiye'nin hedeflerine birlik ve beraberlik içersinde yol alacağını vurguladı. Genel sağlık sigortasından bahseden önceki dönem Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise 81 milyon vatandaşın genel sağlık sigortasının olduğunu belirterek, bu hizmetin AK Parti hükümetine nasip olduğunu ifade etti. Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise "19'uncusunu açtığımız özel hastanemizle Bursamız 2023 hedeflerine doğru hızlı adımlarla ilerlemektedir. Şu anda toplam özel hastanelerimizin yatak sayısı bin 400'lere ulaşmış durumda" dedi. Bursa Vali Vekili Ergun Güngör ve Bursa Büyükşehir Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık da, Özkul ailesine teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.