Hava Durumu

HDP heyeti Bakan Bozdağ'ı ziyaret etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret eden HDP heyetinin, hasta tutuklularla ilgili hazırlanan rapor sundukları bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP heyeti Bakan Bozdağ'ı ziyaret etti

HDP'den yapılan açıklamada, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın Bozdağ'la makamında bir görüşme gerçekleştirdikleri belirtildi.

HDP'nin talebi doğrultusunda gerçekleşen görüşmede, HDP heyetinin hasta tutuklularla ilgili olarak hazırlanan raporu Bakan Bozdağ'a sunduğu kaydedildi.

Heyeti, hasta tutuklularla ilgili, adli tıp kurumunun rapor vermediği, verilen kimi tahliye raporlarının da emniyet müdürlükleri engeline takıldığı bilgisini paylaştığı, ağır koşullarda olan hasta tutukluların son durumunu anlattıkları da ifade edildi. Heyetin görüşmede son çıkan yasanın yeterli olmadığı eleştirisini yönelttiği de kaydedildi.

Heyetin, "hasta tutuklular konusunun adli tıp kurumu ve emniyetin, savcılıkların insafına bırakılmayacak kadar acil önemde olduğunu" vurgulayarak Adalet Bakanlığını göreve çağırdığı da bildirildi.

Açıklamada, Adalet Bakanlığının bu konuda yaşanan sorunların çözümü için İçişleri Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumuyla görüşecekleri bilgisini paylaştığı da belirtildi.

Heyetin önümüzdeki hafta da Adli Tıp Kurumu Başkanı ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü'yle bir görüşme gerçekleştireceği, ayrıca konuyla ilgili yeni bir kanun teklifi de hazırlayarak Meclis Başkanlığına sunacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.