Hava Durumu

İkinci tur başladı

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için oy verme işlemi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2012 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2012 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İkinci tur başladı
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için 45 milyon seçmen bugün sandık başında oyunu kullanmaya başladı. 85 bin seçim merkezinde kurulan sandıklarda sabah saat 8'de başlayan oy verme işlemleri, bugün saat 20'ye kadar devam edecek. Kesin olmayan sonuçlar ise saat 20'den itibaren bazı bölgelerde açıklanmaya başlayacak.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu, 22 Nisan'da yapılmıştı. İlk turda, ikinci tura kalan adaylardan Sosyalist Parti adayı François Hollande oyların yüzde 28,63'ünü alarak ilk sıraya oturmuştu. İkinci dönem cumhurbaşkanlığı görevini yürütmek için tekrar aday olan Nicolas Sarkozy ise ilk turda oyların yüzde 27,18'ini almıştı.

İkinci tur seçimlerinde yarışan adaylardan Nicolas Sarkozy'nin oyunu öğlene doğru Élysée Sarayı yakınındaki bir oy verme merkezinde kullanacağı belirtilirken, diğer aday François Hollande'nin memleketi Tulle kentinde oyunu kullanıp başkent Paris'e döneceği açıklandı.

İkinci turda yarışan adayların seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kazanmaları halinde konuşmalarını nerede yapacakları ise kesinleşti. Nicolas Sarkozy, seçimi kazanması halinde Paris'in Concorde meydanında halka seslenecek. Sosyalist Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Franços Hollande'nin tercihinin ise Bastille Meydanı olacağı belirtildi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.