Hava Durumu

İmc TV haber müdürüne tutuklama talebi

İmc TV Haber Müdürü Hamza Aktan, Twitter'da Cizre'yle ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı. Aktan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmc TV haber müdürüne tutuklama talebi
İmc TV Haber Müdürü Hamza Aktan,  Twitter'da  Cizre'yle ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı. Aktan'ın avukatı Dilan Öğüz Canan, BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulundu. Canan, açıklamasında sabah TSİ 05.20'de evine yapılan polis baskınında gözaltına alınan müvekkili için "Tutuklama talebiyle sevk edildi, sorgusu başlamadı, hakim dosyayı inceliyor. Savcı ifadesini almadan tutuklamaya sevk edildi" dedi.

CİZRE'DEKİ OPERASYONLARLA İLGİLİ ATTIĞI TWEET'LER SORULDU

Canan, Aktan'a sorgusunda geçen yıl  Cizre'deki operasyonlarla ilgili attığı tweet'lerin sorulduğunu söyledi. Canan, Aktan'a sorgusunda BBC'nin İngilizce yayınlarının, geçen yıl  Cizre'de yaşananlarla ilgili yorum ve görsel paylaşmak isteyen okurlara yaptığı çağrıyı tweet olarak göndermesinin de sorulduğunu aktardı.

Canan, Aktan'ın paylaştığı bu tweet'te BBC internet sitesinde yer alan çağrının ekran görüntüsü ve Aktan'ın Türkçe olarak yazdığı "BBC, şu an  Cizre'de olanlardan görüntü ve bilgi varsa kendileriyle paylaşmalarını istiyor. İletişim bilgileri şöyle:" mesajının yer aldığını ifade etti.

SORGUSUNDA SORULAN İKİNCİ TWEET İNGİLİZCE ATTIĞI TWEET'Tİ

Avukatın aktardığına göre, Hamza Aktan'a sorgusunda sorulan ikinci tweet de yine geçen yıl İngilizce olarak attığı ve Türkçesi "Bölge halkı ve Kürt siyasetçiler, durum çok tehlikeli bir seviyeye ulaştığı için AB ve BM'ye harekete geçmeleri çağrısı yapıyor" mesajı oldu.

"ULUSLARARASI DÜZEY'DE TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLEME, HAKSIZ DURUMA DÜŞÜRMEKLE" SUÇLANDI

Hamza Aktan'ın avukatı Dilan Öğüz Canan, bu tweetler nedeniyle müvekkilinin "Uluslararası düzeyde  Türkiye'yi kötüleme, haksız duruma düşürmekle" suçlandığını söyledi.

TWEET'LERİ NEDEN TEKRAR PAYLAŞTIĞI SORULDU

Canan, Aktan'a ayrıca gazeteciler Mutlu Çiviroğlu ve Nurcan Baysal'ın bölgedeki gelişmelerle ilgili attıkları tweetleri neden RT ettiğinin de (tekrar paylaştığı) sorulduğunu belirtti.

İMC TV'NİN UYDU YAYINI "PKK/KCK PROPAGANDASI YAPTIĞI" İDDİASIYLA KESİLMİŞTİ

Evrensel gazetesine konuşan İmc TV Genel Yayın Koordinatörü  Eyüp Burç, "Zaten başından itibaren hem İmc'ye yönelik, hem de gazetecilerin basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir kıskaç ve baskı var. Bu da onun bir devamı ve böyle devam ediyor maalesef" dedi. İmc TV'nin uydu yayını, "PKK/KCK propagandası yaptığı" iddiasıyla Şubat ayında kesilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.