Hava Durumu

İngiliz eğitimi Mudanya'da uygulanacak

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önderliğinde kabul edilen 'AB Hayatboyu Öğrenme' programı çerçevesinde hazırlanan Leonardo Da Vıncı Vetpto projesi kapsamında Mudanyalı eğitimciler İngiltere'ye gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiliz eğitimi Mudanya'da uygulanacak

Avrupa'da uygulanan devamsızlık ve erken okul terki ile başa çıkma yöntemlerini yerinde izleme fırsatı bulacaklarının altını çizen Mudanya İlçi Milli Eğitim Müdürü Harun Sagun, devamsızlık ve erken okul terki sorunu yalnızca öğrenciyi ve aileyi değil aynı zamanda öğretmen, idareci, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerini de ilgilendiren toplumsal bir mesele olduğunu söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyette ise Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 7, Mudanya İmam Hatip Lisesi'nden 4, Mudanya Kent Konseyi'nden 2 kişi yer alırken proje sorumluğunu ise Necla Kılıçgedik ve Dilek Aktaş üstlenecek.

Projenin hedef kitlesinin eğitim öğretimden sorumlu idareciler, öğretmen ve okul yöneticileri ile sivil toplum örgütü eğitim sorumluları olduğunu ifade eden Sagun, "Avrupa'da uygulanan devamsızlık ve erken okul terki ile başa çıkma yöntemlerini yerinde izleyeceğiz. Bölgemizde gerçekçi ve uygulanabilir yeni stratejiler belirlemek. Eğitim sistemlerimizin avrupa standartlarına uygun bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmaktır. Avrupa genelindeki devamsızlık ve okul erken terki oranlarına bakıldığı zaman AB üye devletlerin eğitim sistemlerinin bu sorunun üstesinden gelme konusunda başarılı olmuştur. En az okul terki ve devamsızlık İngilterede bulunuyor. Bizde yapacağımız bu ziyaretler ve çalışmalar sonucunda her iki ülkenin mevcut politikalarını karşılaştırarak çözümler arayacağız. Projenin beklenen en önemli sonuçlarından birinin nitelikli insan yetiştirmeye katkı olacak. Devamsızlık ve erken okul terki sorunu yalnızca öğrenciyi ve aileyi değil aynı zamanda öğretmen, idareci, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerini de ilgilendiren toplumsal bir meseledir" diye konuştu.

24 Mart - 31 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ziyeretler için oluşturulan proje bedelinin 21 bin euro olduğu bildirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.