Hava Durumu

İran ile Türkiye arasında 4 konuda mutabakat zaptı imzalandı

İran'da iki cumhurbaşkanının huzurunda gerçekleştirilen tören ile 4 ayrı konuda iki ülke arasındaki mutabakat zaptı ve program imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İran ile Türkiye arasında 4 konuda mutabakat zaptı imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Sadabad Sarayı'nda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.Toplantı öncesi iki cumhurbaşkanının huzurunda gerçekleştirilen tören ile iki ülke arasındaki mutabakat zaptı ve program imzalandı.

Buna göre, "Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İran Ekonomik İşler ve Maliye Bakanlığı Arasında Mutabakat Zaptı"na, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile İran Ekonomik İşler ve Maliye Bakanı Mesud Kerbasiyan imza attı.

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile İran Merkez Bankası Arasında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı", Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve İran Merkez Bankası Başkanı Veliullah Seyf tarafından imza altına alındı.

"Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) ile İran İslam Cumhuriyeti Yayın Kurumu (IRIB) arasında Mutabakat Zaptı", TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile IRIB Başkanı Ali Askeri tarafından imzalandı.

"Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile İran Milli Kütüphane ve Arşivleri Arasında İşbirliği Programı" da Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Uğur Ünal ve İran Milli Kütüphane ve Arşivleri Başkanı Eşref Burucerdi tarafından imza altına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.