Hava Durumu

İran: Rusya'nın çabalarını destekliyoruz

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Rusya'nın Suriye'nin güneyindeki gerilimi azaltma bölgesinin kontrolünün Suriye ordusuna devredilmesine yönelik çabalarının Tahran tarafından desteklediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2018 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2018 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İran: Rusya'nın çabalarını destekliyoruz

İran'ın reformcu çizgideki günlük gazetelerinden Şark'a konuşan Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Şehmani, "Rusya'nın Suriye ile Ürdün arasındaki sınırdan teröristleri çıkarma ve bu bölgenin kontrolünü Suriye ordusuna devretme çabalarını kararlılıkla destekliyoruz'' dedi.

Amiral Şehmani, ''Bunu, Suriye hükümetinin terörist grupların işgal ettiği topraklar üzerinde hâkimiyeti kazanmasına yönelik olumlu bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri, İranlı askeri danışmanların Suriye'nin güneyindeki gerilimi azaltma bölgesinde bulunmadıklarını ve orada yapılan operasyonlara katılmadıklarını sözlerine ekledi.

Suriye'nin İsrail ve Ürdün'e komşu güney bölgeleri, Rusya-ABD-Ürdün'ün geçen yıl vardığı anlaşmayla oluşturulan gerilimi azaltma bölgesinin içinde yer alıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin güneyindeki bölgeden yabancı silahlı güçlerin en kısa sürede ayrılması gerektiğini belirtmişti. Sürecin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini kaydeden Lavrov, bu konuyu ABD'li ve Ürdünlü meslektaşlarıyla istişare etmeyi sürdürdüklerini aktarmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.