Hava Durumu

IŞİD bir yeri daha ele geçirdi

Geçtiğimiz hafta Musul'u ele geçirmesinden bu yana ilerleyişine devam eden Irak Şam İslam Devleti'nin Kerkük'ün 20 kilometre yakınına kadar ulaştığı bildirildi. IŞİD militanları, Türkmenlerin yaşadığı Beşir köyünü ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD bir yeri daha ele geçirdi

Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesinin beş kilometre güneyinde bulunan (Kerkük'e 20 kilometre mesafede) binden fazla Şii Türkmen'in yaşadığı Beşir köyüne sabah saatlerinden itibaren IŞİD militanlarının havan topları ile saldırdığı, köyü koruyan Peşmerge kuvvetlerinin kaçmasının ardından IŞİD'in köyü ele geçirdiği öğrenildi.

Köyde yaşayan Türkmenler'in Kerkük'e 15 kilometre mesafede bulanan Tazehurmatu'ya kaçtığı; IŞİD militanlarının da Tazehurmatu'ya saldırıya başladığı öğrenildi.

Beşir köyü'nden Kerkük Devlet Hastanesi'ne biri Irak polisi, biri Peşmerge, biri sivil üç kişinin cenazesi ile sekiz yaralının getirildiği belirtildi.

IRAK'TA TÜRKMENLER SİLAHLANIYOR

Irak merkezi yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasında sürekli tartışma konusu olan petrol kenti Kerkük, olayların çıkmasının ardından Kürt Peşmergelerin eline geçmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.